Turku Jazz Festivalin perjantai tarjoaa kuumaa kotimaista huippujazzia

23.3.2016 Uutiset

Turku Jazz Festival 2016 täyttää Turun keskustan rytmimusiikilla elokuussa alkaen taiteiden yöstä. Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali järjestetään kolmatta kertaa kesäaikaan, ja pääkonsertit soivat totutusti Panimoravintola Koulun pihassa. Nelipäiväinen Turku Jazz Festival järjestetään ensi kesänä ensimmäistä kertaa osana Jazz City Turku -kokonaisuutta.

Aura Stageksi nimetyllä ulkolavalla esiintyy perjantaina 19.8. kolme kotimaista huippuyhtyettä. Illan aloittaa Turku Jazzin vuoden artisti 2016 yhtyeineen. Festivaali palkitsee vuosittain ansioituneen paikallisen musiikintekijän, ja tämänvuotinen valinta julkaistaan toukokuussa. 50-vuotisjuhlia viettävä Suomen Jazzliitto on koonnut festivaalille juhlaorkesterin, joka koostuu Yrjö-palkituista jazzmuusikoista. Uuden albumin keväällä 2016 julkaiseva kulttiyhtye Dalindéo kruunaa tunnelmallisen kesäillan.

Kuva: Miikka Pirinen

Kuva: Miikka Pirinen

Valtteri Laurell Pöyhösen johtama Dalindèo julkaisee huhtikuussa neljännen albuminsa Slavic Souls. Tuore albumi jatkaa musiikillisesti Emma-palkitun ja radion soittolistoillakin menestyneen Kallio-levyn viitoittamalla tiellä. Ajankohtaisin kuvaus Dalindèon musiikista on ”SURF-JAZZ-TANGO-EXTRAVAGANZA” – ja myös uusi materiaali edustaa väkevästi tätä kokoonpanon luomaa ajatonta ja ainutlaatuista musiikkityyliä.

Kuva: Maarit Kytöharju

Saksofonisti Mikko Innasen johtama Jazzliiton juhlaorkesteri avaa uusia näkökulmia suomalaisen jazzin historiaan tulkitsemalla Yrjö-palkittujen muusikoiden sävellyksiä vuosikymmenten varrelta. Innasen lisäksi juhlaorkesterissa soittavat 2000-luvulla Yrjöillä palkitut suomalaisen jazzin kärkinimet kitaristi Teemu Viinikainen, pianisti Kari Ikonen, basisti Ulf Krokfors sekä rumpali Teppo Mäkynen.

Turku Jazz Festival 2016: Dalindéo, Jazzliiton juhlaorkesteri, Turku Jazzin vuoden artisti 2016

Pe 19.8. alkaen klo 17.00
Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha
Eerikinkatu 18
Liput Ticketmasterista: 32,5 / 27,5 € (+palvelumaksu 2,5 €)

Festivaalin koko ohjelma julkaistaan huhti-toukokuussa.