Nina Mya, kuva Petra Tiihonen

Jukka Perkon ja Nina Myan uudet yhtyeet Turku Jazz Festivalin ohjelmaan

14.4.2016 Uutiset

Elokuisen Turku Jazz Festivalin lauantai 20.8. on uuden kotimaisen jazzin juhlaa. Panimoravintola Koulun ulkoilmakonsertissa kuullaan kolmea vahvaa kokoonpanoa. Suomijazzin kestosuosikki Jukka Perko kruunaa kesäillan tuoreen yhtyeensä Hurmio 2.0 kanssa. Kotimaisen jazzlaulun nouseva tähti Nina Mya julkaisee kesällä toisen albuminsa, ja uutta materiaalia kuullaan festivaaleilla ensimmäisten joukossa. Lauantai-illan aloittaa kansainvälisessä nosteessa oleva energinen turkulaiskokoonpano Aura Flow.

Pori Jazzin vuoden artistiksi vuonna 2012 valittu Nina Mya saapuu Turkuun uuden yhtyeen ja ohjelmiston kanssa. Laulajan uutuusalbumi Closure ilmestyy juuri ennen kesäfestivaaleja, joten Koulun pihalla kuullaan tuoretta gospelsävyistä jazzia. Ninan sielukasta tulkintaa ja taitavia sävellyksiä on kiitelty laajalti. Uusi albumi vie laulajan ilmaisua nyt John Coltranen spirituaalien sekä Aretha Franklinin soulin suuntaan. Nina Mya tarjoilee vastustamatonta jazzlaulua taidokkaan yhtyeen säestämänä.

Jukka Perko (kuva: Ari Ojala)

Saksofonisti Jukka Perkon uusi yhtye tarjoilee suomalaiskansallisia jazzsävyjä raikkaasti toteutettuna. Vuoden 2015 Linnan juhlilla esiintynyt Hurmio 2.0 -yhtye on jatkoa Perkon aiemmalle The Music of Olavi Virta -projektille. Kokoonpanossa yhdistyy kokemus ja nuoruuden palo – rumpali Teppo Mäkynen ja basisti Antti Lötjönen luovat musiikille kiehtovan pohjaväreen, ja Perkon rinnalla kuullaan suomijazzin lahjakkuuksia pasunisti Kasperi Sarikoskea sekä saksofonisti Ville Vannemaata. Täysverisen jazzyhtyeen käsittelyssä kuullaan Olavi Virran unohtumattomien klassikoiden lisäksi Toivo Kärjen ja Unto Monosen sävellyksiä.

Aura Flow (kuva: Tero Ahonen)
Turkulaislähtöinen Aura Flow palaa elokuussa synnyinseuduilleen myös uuden julkaisun siivittämänä. Maaliskuussa ilmestynyt Dynamo on saanut mediassa runsaasti kiitosta, ja yhtye kiertää keväällä ahkerasti Suomessa ja Keski-Euroopassa. Saksofonisti Max Zengerin ja pianisti Henri Mäntylän sävellyksiä soittava kokoonpano svengaa sitkeästi ja räiskyy värikkäästi. Positiivista energiaa huokuvan kokoonpanon riveissä soittaa kaksi Turku Jazzin vuoden artistia: basisti Teemu Åkerblom (2014) ja kitaristi Henri Marjamäki (2009). Dynamoa pyörittää rumpujen takana hiljattain Turku Jazz Festivalin järjestäjiin liittynyt Jussi Fredriksson.

Turku Jazz Festival 2016: Jukka Perko Hurmio 2.0, Nina Mya, Aura Flow
La 20.8. alkaen klo 17.00
Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha, Eerikinkatu 18, Turku
Päivälippu: 32,5 / 27,5 / S-Etu 29€ (+ Ticketmasterin palvelumaksu 2,5 €)
Kahden ja kolmen päivän liput myynnissä nyt Ticketmasterissa.

Turku Jazz Festival 2016 järjestetään 18.-21.8. Panimoravintola Koulun pihalla. Festivaalin koko ohjelma julkaistaan toukokuussa.