Kuva: Olli Sulin

Turku Jazzin vuoden artisti 2016 Jusu Heinonen

10.8.2016 Blogi

Elokuisen Turku Jazz Festivalin vuoden artistiksi valittiin turkulaisen musiikkikentän monipuolinen toimija ja multi-instrumentalisti Jusu Heinonen. Palkittu esiintyy tuoreen yhtyeensä kanssa Turku Jazz Festivalin ohjelmassa perjantaina 19.8.

Jusu Heinosen soitinvalikoima kattaa eri saksofonit, klarinetin, bassoklarinetin, poikkihuilun ja haitarin. Naantalista kotoisin oleva Heinonen on opiskellut Metropolia Ammattikorkeakoulussa pop&jazz-linjalla saksofonin soiton musiikkipedagogiksi. Turun konservatoriolla hän on toiminut lehtorina vuodesta 2010 alkaen ja vuodesta 2015 pop/jazz-musiikin vastaavana.

Heinonen on myös yksi paikallisen big bandin Turku Jazz Orchestran perustajajäsenistä ja on toiminut yhdistyksen puheenjohtaja vuodesta 2014 alkaen. Hän luotsaa omaa Relax Corner -bändiä ja on soittanut useiden Suomen huippuartistien kuten kuten Sami Saaren, Johanna Förstin, Tapani Kansan ja Pepe Willbergin kanssa. Heinonen tunnetaan myös teatterimuusikkona, ja lisäksi hän vastaa useiden turkulaisravintoloiden musiikkituotannoista.

Turku Jazz Festivalilla vuoden artisti esiintyy upouuden yhtyeensä Jusu Heinonen & Gyl5 kanssa. Kokoonpanon riveissä soittaa turkulaisia luottomuusikoita kuten viime vuonna Turku Jazzin vuoden artistiksi valittu kitaristi Ilpo Murtojärvi.

Turku Jazz Festival
Jusu Heinonen Gyl5
Pe 19.8. Klo 17.00
Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha