Turku Jazz Festival 2016 käynnistyy Taiteiden yönä

15.8.2016 Uutiset

Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali järjestetään 18.-21.8. ensimmäistä kertaa osana Jazz City Turku -yhteistyötä. Ohjelmassa on ajankohtaista kotimaista huippujazzia – tähtiartistit kuten Jukka Perko, Nina Mya, Dalindéo ja Eero Koivistoinen saapuvat viettämään pitkää viikonloppua Turun keskustassa.

Jazz City Turku -yhteistyön myötä uudella ilmeellä rakennettu Turku Jazz Festival järjestetään ensi viikonloppuna 47. kertaa. Panimoravintola Koulun pihan pääkonsertit tarjoavat maan parasta jazzia torstaista sunnuntaihin, ja Turku Jazz in Flames -jatkoklubeilla Tiirikkalassa jammaillaan iltamyöhään. Vahva artistikattaus on herättänyt laajaa huomiota – festivaalin lipunmyynti käy kuumempana kuin koskaan.

Turku Jazz Festivalin järjestäjiin liittynyt Jussi Fredriksson kertoo tunnelmista ennen tapahtumaa:

”Ohjelma painottuu ajankohtaiseen kotimaiseen huippujazziin. Festivaali haluaa kurkottaa eteenpäin, ja kaikki artistimme esittävät tuoretta tuotantoaan. Historiaa ei toki unohdeta – 50-vuotiasta Suomen Jazzliittoa juhlistava all stars -kokoonpano on sovittanut uudelleen Yrjö-palkittujen sävellyksiä. Menneet ajat tuodaan näin kiinnostavalla tavalla tähän päivään. Jazzliittoa juhlitaan Koulussa lisäksi Yrjö-palkinnoista koostuvan näyttelyn muodossa. Jatkoklubeilla 70-vuotias Eero Koivistoinen sekä legendaarinen Olli Ahvenlahti konsertoivat parikymppisten nuorten leijonien kanssa. Tämä jos jokin on ennakkoluulotonta sukupolvien välistä kohtaamista!”

Turku Jazz Festival on vahvasti paikallinen tapahtuma. Ohjelmistossa on päivittäin myös turkulaisia artisteja – Turku Jazzin vuoden artisti 2016 Jusu Heinonen esiintyy yhtyeineen perjantaina, kiitellyn Dynamo-albumin keväällä julkaissut Aura Flow lauantaina ja maineikas Turku Jazz Orchestra solisteineen sunnuntaina. Taiteiden yön ilmaistapahtumissa kuullaan paikallista jazzia ja soulia Koulun pihan lisäksi myös Börsin puistossa ja Tiirikkalassa.

Festivaali kerää kotimaiset huippumuusikot viikonlopuksi turkulaiseen katukuvaan. Flame Jazzin vuoden artisti 2016 Teppo Mäkynen soittaa rumpuja Jukka Perkon yhtyeessä sekä Jazzliiton juhlaorkesterissa, ja kitaristiässä Teemu Viinikainen esiintyy festivaalilla peräti kolmessa konsertissa. Kokeneiden huippunimien lisäksi kaupungissa seikkailee nuoria lahjakkuuksia kuten pasunisti Kasperi Sarikosken ja laulaja Nina Myan yhtyeet sekä tietenkin jatkoklubien triot Buba Wii Aa ja Bowman Trio.

Panimoravintola Koulun piha ja Anniskelukahvila Tiirikkala tarjovat hienot puitteet kesäiselle festivaalitunnelmalle. Tehdään yhdessä kaikkien aikojen turkulainen jazzfestivaali – lämpimästi tervetuloa mukaan!

Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen kautta. Myynnissä on myös kahden ja kolmen päivän lippuja.