Jazzliiton Noin 50 Yrjöä -näyttely Panimoravintola Koulussa

17.8.2016 Uutiset

Vuonna 1966 perustettu suomalaisen jazzmusiikin katto-organisaatio Suomen Jazzliitto juhlistaa tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Juhlavuoden ohjelmaan sisältyy Noin 50 Yrjöä -näyttelyn maakuntakierros sekä Yrjö-palkituista muusikoista kootun juhlaorkesterin festivaalikonsertteja.

Noin 50 Yrjöä -palkintonäyttely kiertää jazzfestivaaleja 50-vuotisjuhlaorkesterin kanssa ja sekä erikseen. Näyttely vierailee mm. Savitaipale Soi -festivaalilla, Turku Jazz Festivalilla ja Tampere Jazz Happeningissa, kunnes se palaa pääkaupunkiseudulle loppuvuodesta Kirjasto 10:n näyttelytilaan.

Yrjö-palkinto myönnetään vuosittain ansioituneelle suomalaiselle jazzmuusikolle Suomen Jazzliiton toimesta. Vuoden suomalaisen jazzmuusikon palkintona tunnettu Yrjö on joka kerta vaihtuva kotimaisen taiteilijan teos, joiden valittuja paloja nähdään nyt ensi kertaa yhtenä historiallisen koontina Noin 50 Yrjöä -juhlanäyttelyssä. Vuodesta 1967 asti vuosittain myönnettyä palkintoa on jaettu vaihtuvalla paikkakunnalla järjestetyillä Valtakunnallisilla Jazzpäivillä.

Saksofoni Mikko Innasen johtamassa juhlaorkesterissa soittavat lisäksi 2000-luvulla vuoden kotimaiselle jazzmuusikolle myönnettävällä Yrjö-palkinnolla kruunatut suomalaisen jazzin kärkinimet kitaristi Teemu Viinikainen, pianisti Kari Ikonen, basisti Ulf Krokfors sekä rumpali Teppo Mäkynen. Kokoonpano esiintyy Turku Jazzeilla perjantaina 19.8.

Noin 50 Yrjöä -näyttely on nähtävillä Panimoravintola Koulun tiloissa festivaalin ajan.