Dalindéo esiintyi Koulun pihalla perjantaina 19.8. (kuva: Pia Jalkanen)

Ennätykset paukkuivat Turku Jazz Festivalilla

25.8.2016 Uutiset

Turku Jazz Festival järjestettiin viikonloppuna 47. kertaa – nyt ensimmäisen kerran osana Jazz City Turku -yhteistyöhanketta. Festivaali täytti odotukset taiteellisesti ja tuotannollisesti. Huippuartistit tarjoilivat yleisölle parasta kotimaista jazzia, ja sekä kävijämäärät että lipunmyynti nousivat kaikkien aikojen ennätyslukemiin.

Taiteiden yönä 18.8. käynnistynyt Turku Jazz Festival 2016 keskittyi kotimaiseen korkeatasoiseen jazzmusiikkiin. Artistit kuten Jukka Perko Hurmio 2.0, Nina Mya, Dalindéo ja Jazzliiton juhlaorkesteri toivat Panimoravintola Koulun pihalle ajankohtaista jazzia ja innostavaa tunnelmaa. Myös paikallinen osaaminen pääsi festivaaleilla kuuluville – turkulaisista yhtyeistä lavalle nousivat Jusu Heinonen Gyl5, Aura Flow, Kuiper Trio sekä Turku Jazz Orchestra.

Uutuutena järjestetyt Turku Jazz in Flames -jatkoklubit saivat arvovieraita, kun jazzlegendat Eero Koivistoinen ja Olli Ahvenlahti tähdittivät konsertteja. Suositut illat Tiirikkalassa toivat hienon lisän festivaalin ohjelmaan.

Festivaalin tuottaja Jussi Fredriksson kertoo tämänvuotisen Turku Jazzin Festivalin tunnelmista:

– Jazz City Turku -hankkeen yhteistyöverkostot tukivat hienolla tavalla tämänvuotisen Turku Jazz Festivalin tuottamista. Onnistuimme saamaan kiinnostavimmat kotimaiset artistit Turkuun, ja festivaalin musiikillinen anti oli taiteellisesti todella onnistunut. Iloksemme myös yleisö löysi hyvin paikalle, minkä myötä tapahtuma teki kaikkien aikojen lipunmyyntiennätyksen. Kaiken kaikkiaan olemme todella tyytyväisiä tuloksiin, ja tulevia vuosia päästään rakentamaan hyvistä lähtökohdista.

Kiitokset artisteille, yleisölle ja kumppaneille! Seuraava Turku Jazz Festival järjestetään 17.-20.8.2017 alkaen Turun Taiteiden yöstä.