Turku Jazz Festivalin ohjelma on valmis!

13.5.2017 Uutiset

Elokuisen Turku Jazz Festivalin ohjelmassa kuullaan suomalaisten säveltäjien musiikkia, ulkomaisia tähtiesiintyjiä ja vahvasti paikallista osaamista. Tiirikkalan Turku Jazz in Flames -jatkoklubit nostavat esiin erityisesti suomijazzin naisartisteja.

Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali kerää musiikinystävät ja ajankohtaiset huippuartistit viettämään pitkää jazzviikonloppua Turun keskustaan Taiteiden yöstä alkaen. Turku Jazz Festival järjestetään osana Jazz City Turku -kokonaisuuden yhteistyötä, ja konserttisarja Flame Jazz sekä big band Turku Jazz Orchestra tuovat festivaalin ohjelmaan omat panoksensa.

”Turku Jazz Festival 2017 juhlistaa Suomen 100-vuotista historiaa kunnioittamalla menneisyyttä ja katsomalla eteenpäin. Ohjelmistossa on raikkaalla otteella tehtyä suomalaista ja myös turkulaista jazzia, minkä lisäksi kansainväliset huiput ja erityisesti naisartistit tarjoavat väläyksiä tulevaisuudesta. Jazz on aina elänyt muutoksessa menettämättä juuriaan, ja musiikinlaji onkin kuin kotonaan vauhdilla muuttuvassa maailmassa”, kertoo Turku Jazz ry:n puheenjohtaja Jussi Fredriksson.

Ohjelma käynnistyy Turun Taiteiden yönä 17.8. ilmaiskonserteilla ympäri Turun keskustaa. Panimoravintola Koulun ulkolavalla juhlitaan soulin ja funkin tahdissa, Börsin puistossa on perinteisen Harlem Jazz Clubin ohjelmaa ja Tiirikkalan myöhäisillan valtaa Flame Jazzin vuoden artistin, saksofonisti Mikko Innasen vetämä Turun konservatorion workshop.

Festivalin perjantaina juhlistetaan suomalaisten taiteilijoiden sävellyksiä ja höystetään jazzia progen, tangon, kansanmusiikin ja klassisen musiikin sävyillä. Lauantain aloittaa Panimoravintola Koulun pihan ilmainen jazziltapäivä, jonka jälkeen kuullaan Turku Jazzin vuoden artistin levynjulkaisukeikka sekä nautiskellaan kansainvälisten jazzvieraiden esityksistä Brasilian ja Länsi-Afrikan tunnelmissa.

Sunnuntain uutuutena herkutellaan Tiirikkalan jazzbrunssilla Thelonius Monkin 100-vuotisjuhlien teemalla. Turku Jazz Festivalin jokainen ilta päättyy tietysti jameihin.

 

Turku Jazz Festival 2017

TORSTAI 17.8. Taiteiden yö  vapaa pääsy koko illan

Panimoravintola Koulun piha
17.00 Wonder Girls 10 years
19.30 Tomi Salesvuo East Funk Attack

Börsin puisto
18.00 Joto Ensemble
19.00 Harlem Jazz Clubin jamit

Anniskelukahvila Tiirikkala
22.00 Turun konservatorion workshop & Mikko Innanen
23.30 Jam Session

PERJANTAI 18.8. – Suomi 100

Panimoravintola Koulun piha
17.00 Turku Jazz Orchestra & Johanna Juhola: Juholan viesti
19.00 Sininen Syksy – Madetoja & L. Onerva
20.30 Verneri Pohjola Group: Pekka

Anniskelukahvila Tiirikkala
22.00 Turku Jazz in Flames: Kaisa’s Machine
23.30 Jam Session

LAUANTAI 19.8.

Panimoravintola Koulun piha
14.00 MÖLy Trio, vapaa pääsy

17.00 Turku Jazzin vuoden artisti 2017: Vilkka Wahl Quintet with Jure Pukl (FIN/SLO)
18.30 Miriam Aïda – Quatro Janelas (SWE)
20.30 Helsinki-Cotonou Ensemble (FIN/BEN)

Anniskelukahvila Tiirikkala
22.00 Turku Jazz in Flames: Adele Sauros Quartet
23.30 Jam Session

SUNNUNTAI 20.8.

Anniskelukahvila Tiirikkala
12.00 Jazzbrunssi: Kadi Vija & Joonas Haavisto Duo: Ugly Beauty
14.00 Final Jam Session

Ennakkoliput: Tiketti