Kaisa Mäensivu. Kuva: Maarit Kytöharju

Naisartistit elokuun Turku Jazz in Flames -jatkoilla

25.7.2017 Uutiset

Flame Jazz osallistuu elokuisen Turku Jazz Festivalin ohjelmaan jatkoklubien merkeissä. Turku Jazz in Flames -klubit nostavat esiin erityisesti suomijazzin nuoria naisartisteja. Tiirikkalassa kuullaan ajankohtaisia yhtyeitä kontrabasisti Kaisa Mäensivun, saksofonisti Adele Saurosin ja laulaja Kadi Vijan johdolla.

Jazz on näihin päiviin saakka ollut pitkälti miesten maailma. Naisten vähälukuisuuteen alalla on kehitelty monenkirjavia selityksiä, mutta historiasta kannattaa kuitenkin nostaa katse myös tulevaisuuteen, jottei jää huomaamatta uuden polven naisten läpimurto jazzmusiikin keskiöön! Kansainväliset tähdet kuten chileläinen saksofonisti Melissa Aldana, basisti-laulaja Esperanza Spalding ja monet muut ovat nyt luomassa modernia jazzkulttuuria. Myös Suomessa tapahtuu – saksofonisti Linda Fredriksson nostettiin hiljattain maineikkaassa Downbeat-lehdessä Rising Star -kategoriaan!

Elokuisen Turku Jazz Festivalin ohjelmassa kuullaan useita lahjakkaita naisia – sekä laulajia että eri instrumenttien mestareita. Erityisesti Tiirikkalassa järjestettävät Turku Jazz in Flames -jatkoklubit esittelevät nuoria muusikoita. Festivaalin perjantai-iltana 18.8. lavalle nousee New Yorkin maineikkaassa Manhattan School of Musicissa opiskeleva basisti Kaisa Mäensivu yhtyeineen. Lauantaina festaripäivä päättyy Tiirikkalassa saksofonisti Adele Saurosin kvartetin keikkaan. Suomen saksofoniseuran tunnustuspalkinnolla maaliskuussa 2017 palkittu Sauros kertoo kiehtovia tarinoita musiikillaan. Sunnuntaisella jazzbrunssilla kuullaan poikkeuksellisen laulajan Kadi Vijan versioita Thelonious Monkin musiikista. Virtuoosimainen laulaja käyttää ääntään instrumentin kaltaisesti luoden vaikuttavaa sanatonta ilmaisua.

 

Turku Jazz in Flames: Kaisa’s Machine, pe 18.8. klo 22 Tiirikkala. Osta liput TÄÄLTÄ!

Turku Jazz in Flames: Adele Sauros Quartet, la 19.8. klo 22 Tiirikkala. Osta liput TÄÄLTÄ!

Jazzbrunssi: Kadi Vija & Joonas Haavisto Duo – Ugly Beauty, su 20.8. klo 12 Tiirikkala. Pöytävaraukset Tiirikkalasta: info@tiirikkala.fi tai 0207417337