East Funk Attack. Kuva: Toni Rutanen

Turku Jazz Festival panostaa myös ilmaisohjelmaan!

15.8.2017 Uutiset

Turun Taiteiden yönä 17.8. käynnistyvä Turku Jazz Festival 2017 tarjoaa yleisölle myös paljon ilmaiskonsertteja ympäri Turun keskustaa. Torstain kaikkiin konsertteihin on vapaa pääsy ja Panimoravintola Koulun lauantain pääsymaksuton jazziltapäivä soveltuu myös perheen pienimmille.

Suomen toiseksi vanhin jazztapahtuma Turku Jazz Festival haluaa tarjota yleisölle musiikkielämyksiä myös ilman pääsymaksua. Taiteiden yönä tapahtuu Panimoravintola Koulun pihalla ja Börsin puistikossa sekä Vähätorilla anniskelukahvila Tiirikkalassa. Pääsymaksuttomuus on osa Jazz City Turku -hankkeen saavutettavuus-ideologiaa, jolla halutaan taata kaikille kaupunkilaisille pääsy kulttuuritapahtumien pariin.

Torstaina 17.8. festivaaliohjelma käynnistyy Panimoravintola Koulun terassipihan Kukko Stagella soulin merkeissä klo 17, kun kolmen naislaulajan luotsaama turkulais-salolais-helsinkiläinen Wonder Girls juhlii 10-vuotista taivaltaan Stevie Wonderin musiikin parissa. Kello 19.30 lavan valloittaa rumpali Tomi Salesvuon säkenöivän energinen East Funk Attack kitaristitähtenään Marzi Nyman. Börsin puistossa on perinteikkään Harlem Jazz Clubin ohjelmaa ja Tiirikkalan myöhäisillassa esiintyy Turun konservatorion workshop Flame Jazzin vuoden artistin, saksofonisti Mikko Innasen johdolla. Taiteiden yö päättyy Tiirikkalassa jameihin.

Varsinaista lastenkonserttia ei tänä vuonna Turku Jazz Festivalin ohjelmassa ole, mutta lauantain 19.8. pääsymaksuton jazziltapäivä Panimoravintola Koulun pihalla soveltuu koko perheelle. Klo 14-16 esiintyy turkulaisen saksofonisti Jaakko Martikaisen luotsaama MÖLy Trio, jonka saariston teemoista ammentava musiikki virtaa soljuvasti vehreässä miljöössä. Koulun pihan grilli palvelee klo 12 alkaen, ja pihan keinut ja liukumäki ovat odottamassa perheen pienimpiä.

Perjantaina ja lauantaina klo 16 alkaen maksullisiin Panimoravintola Koulun pihan konsertteihin on esteetön pääsy Eerikinkadun puolen autoportista. Tuotantotiimi pyytää ilmoittamaan saapumisesta etukäteen: 044 041 2026, info@turkujazz.fi. Saattajalle on vapaa pääsy konsertteihin. Myös Koulun henkilökunta auttaa esteettömyysasioissa. Alaikäiset voivat olla konserteissa vanhempien seurassa klo 20 asti.

Tiirikkalan konsertteihin on esteetön pääsy sisäpihan puolelta. Myöhäisillan jameihin on vapaa pääsy klo 23.30 alkaen. Sunnuntain brunssikonsertti Tiirikkalassa klo 12 on ikärajaton.

Börsin puistikon ohjelman tuotannosta vastaa Harlem Jazz Club. Lisätiedot esteettömyydestä Börsin Oscar Pub & Grillistä.

Turku Jazz Festivalin PÄÄSYMAKSUTON ohjelma

TORSTAI 17.8. Taiteiden yö

Kukko Stage, Panimoravintola Koulun piha, Eerikinkatu 18
17.00 ja 18.00 Wonder Girls 10 years
19.30 ja 20.30 Tomi Salesvuo East Funk Attack

Börsin puisto, Kauppiaskatu 6
18.00 Joto Ensemble
19.00 Harlem Jazz Clubin jamit

Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnankatu 3
22.00 Turun konservatorion workshop & Mikko Innanen
23.30 Jam Session

PERJANTAI 18.8.

Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnankatu 3
23.30 Jam Session

LAUANTAI 19.8.

Kukko Stage, Panimoravintola Koulun piha, Eerikinkatu 18
14.00 ja 15.00 MÖLy Trio

Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnankatu 3
23.30 Jam Session

SUNNUNTAI 20.8.

Anniskelukahvila Tiirikkala, Linnankatu 3
14.00 Final Jam Session

Tutustu koko ohjelmaan TÄÄLLÄ!