Uudistuneen Turku Jazz Festivalin vuoden artisti sekä huippuohjelma julkaistaan Sibeliuksen päivänä

5.12.2017 Uutiset

Turku Jazz Festival kutsuu jazzyleisön sekä median edustajat perjantaina 8.12. pikkujoulukahville vuoden artistin julkistamistilaisuuteen Linnankadun Bar Ö:hön klo 15 alkaen. Samalla julkaistaan maaliskuun festivaalin koko ohjelma, Severi Pyysalon 50-vuotisjuhlien kotimaiset tähtivieraat ja kansainväliset jazznimet. Vuoden artisti esiintyy tilaisuudessa.

Vuoden 2018 Turku Jazz Festival järjestetään 8.-11. maaliskuuta. Suomen toiseksi vanhin jazztapahtuma palaa neljän vuoden kesävierailun jälkeen perinteiselle paikalleen kevättalveen. Vibrafonisti Severi Pyysalon 50-vuotisjuhlia mm. kahden huippukonsertin myötä viettävän festivaalin päätapahtumapaikkana toimii Logomon uudistettu Teatro-tila, jonne rakennetaan kolmen lavan kokonaisuus.

Turku Jazz Festival nimeää vuosittain Turku Jazzin vuoden artistin. Kyseeseen voi tulla nuori, jazzmusiikin kentällä ansioitunut tai jazzmusiikin parissa arvokkaan elämäntyön tehnyt muusikko. Valinnassa painotetaan aktiivisuutta erityisesti Varsinais-Suomen alueella. Vuoden artisti saa tilaa ja näkyvyyttä festivaalin aikana useiden keikkojen myötä, ja lisäksi hän toimii festivaaliviikolla myös Turun konservatorion workshopin vetäjänä.

Vuoden artisti 2018 julkistetaan suomalaisen musiikin ja Sibeliuksen päivänä, perjantaina 8.12. klo 15 Linnankadun kulttuuribaari Ö:ssä, jossa artisti esiintyy yleisölle ja lehdistölle lyhyen setin verran. Samassa tilaisuudessa julkaistaan maaliskuisen Turku Jazz Festivalin koko ohjelma. Festivaalin esiintyjistä on aikaisemmin jo varmistunut avajaiskonsertissa Åbo Svenska Teaterissa esiintyvä Turku Jazz Orchestra & Jussi Lampela: Jazz Noir feat. Jukka Perko & Jukka Eskola ja viime kesältä keskustan puukotustapauksen vuoksi perutut Verneri Pohjola Group: Pekka sekä Aki Rissasen ja Mari Palon tähdittämä Sininen syksy.

 

Tervetuloa kuulemaan Turku Jazz Festivalin tuoreimmat terveiset ja nauttimaan kuppi glögiä tai kahvia Bar Ö:hön (Linnankatu 7) perjantaina 8.12. klo 15-17. Tilaisuus on kaikille avoin!