Saaristomeri kaipaa suojeluamme. Kuva: Tove Holm

Turku Jazz Festival mukana ympäristönsuojelussa

1.3.2018 Uutiset

Turku Jazz Festival haluaa vuonna 2018 kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen, ympäristönsuojeluun sekä Saaristomeremme tilanteeseen. Erilaiset ympäristöteot ja vastuullisuus ovat nousseet tärkeiksi teemoiksi myös festivaalikentällä.

Turku Jazz Festival on tänä vuonna aloittanut yhteistyön Saaristomeren Suojelurahaston kanssa. Festivaalikävijät voivat osallistua Saaristomeren Suojelurahaston keräykseen hankkimalla Logomon pääkonsertteihin ennakkolippujen yhteydessä erityisen viiden euron hintaisen Saaristomeri-lipun. Lippupiste tukee keräystä lahjoittamalla siihen palvelumaksut, joten koko summa ohjataan lyhentämättömänä Centrum Balticum -säätiön Saaristomeren Suojelurahastolle. Kerätyt varat käytetään Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviin, tarkoin kohdennettuihin konkreettisiin toimenpiteisiin, joilla vähennetään ravinnekuormitusta, lisätään vesiensuojelun neuvontatyötä ja ympäristötietoisuutta sekä vaikutetaan päätöksentekoon.

Saaristomeri-keräykseen voi osallistua helposti myös tekstiviestitse tekemällä 1 – 40 euron lahjoituksen. Palvelu toimii kaikista kotimaisista liittymistä. Lahjoitustekstiviesti maksetaan oman kännykkälaskun yhteydessä.

Lahjoita 1 €: lähetä tekstiviesti 1 SAARISTOMERI numeroon 16588
Lahjoita 5 €: lähetä tekstiviesti 5 SAARISTOMERI numeroon 16588
Lahjoita 20 €: lähetä tekstiviesti 20 SAARISTOMERI numeroon 16588
Lahjoita 40 €: lähetä tekstiviesti 40 SAARISTOMERI numeroon 16588

Tutustu Saaristomeren Suojelurahaston lahjoitusinfoon TÄÄLLÄ.

Myös Logomon ja ravintoloitsija Sunborn Cateringin toimintatapoihin kuuluu pyrkimys ympäristörasituksen minimoimiseen. Sunbornin kaikissa toimipisteissä suositaan uusiutuvan energian käyttöä. Festivaalikävijöille tarjottavan ruoan valmistuksessa käytetään lähituottajien raaka-aineita sekä kauden mukaisia sesonkituotteita. Kala- ja äyriäistuotteet ovat MSC-sertifioituja eli ekologisesti kestävällä tavalla pyydettyjä. Sekä artisti- että yleisöruokailussa suositaan myös kasvisvaihtoehtoja, ja kaikki Logomon tiloissa käytettävät kertakäyttöastiat ovat biologisesti hajoavia.

Festivaalin artistikuljetuksiin käytetään OP Kulku -palvelun tarjoamaa pienipäästöistä Mercedes-Benz GLC Coupé -hybridiautoa, jolla voi ajaa paikallisesti jopa täysin päästöttömästi.

Turku Jazz Festivalin konserttipaikat ovat helposti julkisen liikenteen saavutettavissa, ja nopeimmin paikalle keskusta-alueella pääsee jalan tai pyörällä. Kävelysilta tuo päärautatieasemalta suoraan Logomon kupeeseen. Siltaa pitkin pääsee myös polkupyörällä. Kannattaa tarkistaa myös mistä löytyvät Turun suositut talvipyöräilyreitit.

Turku Jazz Festivalin ja Jazz City Turun esitteet ja julisteet painetaan joutsenmerkitylle ja metsäsertifioidulle paperille.

Turku Jazz Festival 2018 käynnistyy torstaina 8.3. film noir -henkisellä avajaiskonsertilla Åbo Svenska Teaterin suurella näyttämöllä. Viikonlopun päätapahtumapaikkana toimii Logomossa sijaitseva uusi baari ja keikkapaikka Teatro, jonka kolmesta salista muodostuu monipuolinen musiikkikeidas. Festivaalin päätteeksi herkutellaan sunnuntaina Tiirikkalan jazzbrunssilla. Tutustu koko ohjelmaan TÄÄLLÄ.

 

saaristomeren_suojelurahasto