Severi Pyysalo 50 & Turun filharmoninen orkesteri. Kuva: Pia Jalkanen

Turku Jazz Festivalin paluu kevättalveen onnistui yli odotusten!

11.3.2018 Uutiset

Nelipäiväinen Turku Jazz Festival houkutteli paikalle suuren yleisön kaikkiin tapahtuman kolmeentoista konserttiin. Viikonlopun päätapahtumat Logomon Teatron tiloissa myytiin loppuun. Uudistunut festivaalikonsepti vakuutti monipuolisella ohjelmistollaan.

Turku Jazz Festival 2018 käynnistyi torstaina 8.3. avajaiskonsertilla Åbo Svenska Teaterin suurella näyttämöllä. Konsertissa kuultiin kapellimestari Jussi Lampelan sävellysteos Jazz Noir, jonka esittäjänä toimi huimassa nousukiidossa oleva Turku Jazz Orchestra solisteinaan Suomen ykköspuhaltajat Jukka Perko ja Jukka Eskola. Konsertti keräsi ylistäviä kiitoksia niin yleisöltä kuin kriitikoiltakin.

Festivaalin loppuunmyytyä viikonloppua vietettiin vibrafonisti Severi Pyysalon 50-vuotisjuhlien merkeissä Logomossa. Juhlakonserteissa maestron kanssa lavalle nousivat mm. vakuuttavasti esiintynyt Vesa-Matti Loiri ja jo vuonna 1969 ensimmäisen kerran Turku Jazzeilla soittanut rumpali Reiska Laine sekä ensiesiintymisensä tapahtumassa tänä vuonna tehnyt Turun filharmoninen orkesteri. Turku Jazzin vuoden artistiksi valittu saksofonisti Max Zenger urakoi festivaalilla kolmen eri kokoonpanon johdossa.

Vuosi 2018 oli Turku Jazz Festivalille uudistusten vuosi. Tapahtuma palasi takaisin perinteiselle paikalleen kevättalven valopilkuksi neljän vuoden kesävierailun jälkeen. Yleisö otti uudistuneen festivaalikonseptin avosylin vastaan. Maksettujen lippujen määrä kohosi aiemmin kesäaikaan järjestettyjä tapahtumia korkeammaksi, ja kokonaisuudessaan festivaali keräsi lähes 1300 kävijää.

”Turku Jazz Festivalin renessanssi onnistui hienosti. Logomon monipuoliset tilat muokkautuivat loistavasti jazzfestivaalin käyttöön – Teatrossa yleisö sai nauttia sekä rennosta klubitunnelmasta että huipputasoisesta konserttisalista. Ensi vuonna juhlitaankin sitten olan takaa, kun festari täyttää komeat 50 vuotta”, Turku Jazz ry:n puheenjohtaja Jussi Fredriksson lupaa.

 

”Riippumatta omasta juhlavuodestani, tämän vuoden tapahtuma oli ehkä kaikkien aikojen paras Turku Jazz Festival -kokemukseni, ja ensimmäisen kerran olin mukana jo vuonna 1983. Varsinkin tekninen toteutus oli huippuluokkaa.” – Severi Pyysalo