Norjalaissaksofonisti Trygve Seim esiintyy Turku Jazz Festivalilla maaliskuussa. Kuva: Antonio Armentano.

Turku Jazz Festivalille kansainvälisiä tähtiartisteja!

30.11.2018 Uutiset

Turku Jazz Festivalin 50-vuotista taivalta juhlistetaan maaliskuussa. Kansainvälisiä jazztähtiä kuullaan ohjelmassa neljänä päivänä. Logomon lavalle nousevat norjalaisfonisti Trygve Seim sekä italialaiskitaristi Nicola Conte yhtyeineen. Myös keskiviikon avajaiskonsertissa kuullaan kansainvälistä soundia, ja aiemmin julkaistun suuren syntymäpäiväkonsertin megatähtenä 7.3. loistaa amerikkalainen rumpalilegenda Billy Cobham.

Turku Jazzin juhlava festivaaliviikko käynnistyy 6.3.2019 keskiviikkoillan tunnelmallisella Turku Jazz in Flames -konsertilla Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa. Festivaalin kanssa samana vuonna viisikymppisiään juhlivan turkulaiskitaristi Niklas Winterin triossa avajaiskonsertin lavalle nousevat tanskalaisfonisti Emil Hess ja yhdysvaltalaisrumpali Richard Huntley. Konsertissa kuullaan kolmikon tuoreen YOU-albumin materiaalia sekä vanhoja klassikoita sovituksin, joissa kohtaavat pohjoismainen ilmaisu ja New Yorkin tunnelmat.

Viikonlopun jazzkeitaana toimivat Logomon Teatro-tilat. Perjantaina 8.3. illan huipennukseksi Teatro-salissa esiintyy italialaiskitaristi Nicola Conten kansainvälinen Spiritual Galaxy -kokoonpano sielukkaana laulusolistinaan lontoolainen Bridgette Amofah. Nicola Conte nousi suuren yleisön tietoisuuteen vuosituhannen alussa acid jazz – ja bossa nova -musiikillaan, jossa kuuluivat vaikutteet 60-luvun elokuvasävellyksistä. Conte on myös etnomusiikin taitaja, ja hänen uusin Spiritual Galaxy -yhtyeensä sukeltaa afrojazzin maailmaan tarttuen myös yhteiskunnallisiin teemoihin. Italialaiskitaristi on tehnyt pitkään yhteistyötä Suomen jazzhuippujen kanssa, joista Turku Jazz Festivalilla yhtyeen riveissä nähdään Timo Lassy, Teppo Mäkynen ja Abdissa Assefa.

Norjalaissaksofonisti Trygve Seim tuo festivaalilauantaina Logomon Galleria-saliin uuden Helsinki Songs -projektinsa. Seim on tehnyt jo 1990-luvulla yhteistyötä mm. Edward Vesalan kanssa ja kertoo inspiroituvansa erityisesti Suomen luonnosta, arkkitehtuurista, ihmisistä ja tunnelmasta. Seim on saanut monet musiikilliset vaikutteensa idästä. Hän on perehtynyt niin vanhan Persian ja Intian kuin arabienkin musiikkiperintöön soveltaen näitä vaikuttimia ja tekemiään löydöksiä musiikkiprojekteissaan. Miehen soittoa ohjaa silti valtameri-ilmaston värittämä norjalainen tyylitaju; voimakkaat teemat ja kiireetön melodisuus.

 

Turku Jazz Festival juhlii viisikymppisiä viiden päivän ajan 6.-10.3.2019. Koko ohjelma julkaistaan 7. joulukuuta klo 15 Bar Ö:ssä. Tilaisuudessa esiintyy Turku Jazzin vuoden artisti 2019.

 

TURKU JAZZ FESTIVAL 2019

Turku Jazz in Flames: Winter Hess Huntley (FI/DK/US)
Niklas Winter – kitara
Emil Hess – tenorisaksofoni
Richard Huntley – rummut

Ke 6.3.2019 klo 19
Café Tiljan, Åbo Svenska Teater
Eerikinkatu 13, Turku

Liput: 15–20,5 €, Ticketmaster ja ÅST:n lippukassa, Hansakortteli

 

Nicola Conte Spiritual Galaxy (IT/UK/FI)
Nicola Conte – kitara
Bridgette Amofah – laulu
Gianluca Petrella – pasuuna
Timo Lassy – saksofoni
Luca Alemanno – bassot
Teppo Mäkynen – rummut
Abdissa Assefa – perkussiot

Pe 8.3.2019 klo 22.30
Teatro-sali, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Liput myynnissä 7.12. alkaen! Lippu.fi

 

Trygve Seim Helsinki Songs (NO/EE/FI)
Trygve Seim – saksofon
Kristjan Randalu – piano
Mats Eilertsen – basso
Markku Ounaskari – rummut

La 9.3.2019 klo 21
Teatro-sali, Logomo
Köydenpunojankatu 14, Turku

Liput myynnissä 7.12. alkaen! Lippu.fi