Turku Jazz Festivalin 50-vuotisjuhlien ohjelma on valmis ja liput myynnissä!

7.12.2018 Uutiset

50-vuotiasta Turku Jazz Festivalia juhlitaan maaliskuussa huippuesiintyjien seurassa. Kansainvälistä tähtiloistoa Turkuun tuovat Billy Cobham, Trygve Seim ja Nicola Conte yhtyeineen. Kotimaisia ykkösnimiä ovat mm. Aili Ikonen, Jukka Perko, Outi Tarkiainen sekä Jarmo Saari. Festivaali esittelee juhlavuoden kunniaksi erityisesti turkulaista osaamista – Turku Jazz Orchestra, vuoden artisteista koottu Turku Jazz All Stars, kitaristi Kari Antila sekä myös viisikymppisiään juhliva Niklas Winter tuovat ohjelmistoon vahvaa paikallisväriä. Turku Jazzin vuoden artistina loistaa trumpetisti Ilkka Arola.

Turku Jazz Festivalin 50-vuotista taivalta juhlistetaan 6.-10. maaliskuuta 2019 viisipäiväisen tapahtuman merkeissä. Juhlavuoden ohjelmisto on rakennettu festivaalin historiaa kunnioittaen ja jazzmusiikin tulevaisuuteen kurkottaen. Laadukkaasta kansainvälisestä ja kotimaisesta jazzmusiikista nautitaan loistavissa puitteissa Logomossa, Åbo Svenska Teaterissa ja Tiirikkalassa.

Logomon kolmen lavan jazzkeidas avataan hyvän musiikin ystäville viikonlopuksi. Perjantai- ja lauantai-illat aloitetaan bistromaisessa Teatrossa ilmaiskonserteilla, joissa esiintyvät pianisti Riitta Paakin ja saksofonisti Manuel Dunkelin duo sekä nuorten jazzkomeettojen OK:KO.

Turku Jazzin vuoden artisteista koostuva All Stars -kokoonpano kunnioittaa tapahtuman historiaa perjantaina esittämällä festivaalilla 50 vuoden aikana esiintyneiden kansainvälisten huippumuusikoiden sävellyksiä. Big band Turku Jazz Orchestran kapellimestariksi saapuu lahjakkaimpiin kotimaisiin säveltäjiin kuuluva, kansainvälisesti menestynyt Outi Tarkiainen. Hän tuo festivaalin ohjelmistoon tuoreen teoksensa Unpainted Portraits, joka koostuu musiikillisista taiteilijamuotokuvista. Saksofonistit Linda Fredriksson ja Adele Sauros esiintyvät rumpali Olavi Louhivuoren uuden Superposition!-yhtyeen solisteina, ja perjantai-illan kansainvälisenä tähtenä loistaa italialaiskitaristi Nicola Conte yhtyeineen laulusolistinaan sielukas Bridgette Amofah.

Festivaalin lauantaina laulaja Aili Ikonen ja saksofonisti Jukka Perko johdattavat Teatro-salin lavalle uuden projektinsa, jossa mm. Dusty Springfieldin nostalgisia hittejä kuullaan legendaarisen laulaja-lauluntekijä Hectorin uusilla suomenkielisillä teksteillä. Turku Jazzin vuoden artisti 2019 Ilkka Arola tuo festivaalille jazzia, maailmanmusiikkia ja folkia tuoreella tavalla yhdistelevän yhtyeensä, ja lauantain kansainvälinen artistivieras on norjalainen huippusaksofonisti Trygve Seim, jonka tuore Helsinki Songs -projekti edustaa pohjoismaista jazzilmaisua parhaimmillaan. Multi-instrumentalisti Jarmo Saari julkaisee festivaalin alla uuden albuminsa, jonka julkaisua juhlitaan saksofonisti Timo Lassyn tähdittämän uniikin yhtyeen vyöryvällä energialla lauantai-illan päätteeksi.

Festivaaliviikko käynnistyy keskiviikkona 6.3. tunnelmallisessa Café Tiljanissa, kun niin ikään viisikymppisiään juhliva turkulaiskitaristi Niklas Winter nousee lavalle kansainvälisen trionsa kanssa. Åbo Svenska Teaterin pääsalissa torstaina 7.3. järjestettävässä suuressa juhlakonsertissa kuullaan kotimaisia jazzlegendoja ja kansainvälisiä maailmantähtiä. Konsertin aloittaa jo vuoden 1969 ensimmäisessä Turku Jazz -tapahtumassa esiintynyt Eero Koivistoisen kvartetti. Illan toinen esiintyjä on 75-vuotiskiertueellaan Turkuun saapuva todellinen rumpalilegenda Billy Cobham. Torstain myöhäisillassa jammaillaan Tiirikkalassa Turun konservatorion opiskelijoiden ja mestarirumpali Jaska Lukkarisen seurassa.

Juhlafestivaali päättyy sunnuntaina turkulaiskitaristi Kari Antilan ja urkuri Karri Luhtalan kansainvälisesti kiitellyn Organ Brothers -kokoonpanon brunssikonserttiin ja päätösjameihin Tiirikkalassa.

 

Turku Jazz Festival 2019 – OHJELMA

KESKIVIIKKO 6.3.

Café Tiljan, Åbo Svenska Teater, Eerikinkatu 13
19.00 Turku Jazz in Flames: Winter Hess Huntley (FI/DK/US)

TORSTAI 7.3.

Åbo Svenska Teater, Aurakatu 10
19.00 50 YEARS OF TURKU JAZZ: Eero Koivistoisen kvartetti -69
Celebrating Billy Cobham’s 75th Birthday with Crosswinds Project (US)

Tiirikkala, Linnankatu 3
22.00 Turun konservatorion workshop & Jaska Lukkarinen + Jam Session (vapaa pääsy)

PERJANTAI 8.3.

Logomo, Köydenpunojankatu 14
17.00 Teatro: OK:KO (vapaa pääsy)
18.00 Galleria: Turku Jazz All Stars
19.30 Teatro-sali: Turku Jazz Orchestra & Outi Tarkiainen: Unpainted Portraits
21.00 Galleria: Superposition!
22.30 Teatro-sali: Nicola Conte Spiritual Galaxy (IT/UK/FI)
24.00 Teatro: Jam Session (vapaa pääsy)

LAUANTAI 9.3.

Logomo, Köydenpunojankatu 14
17.00 Teatro: Riitta Paakki & Manuel Dunkel Duo (vapaa pääsy)
18.00 Galleria: Turku Jazzin vuoden artisti 2019: Ilkka Arola Sound Tagine
19.30 Teatro-sali: Aili Ikonen & Jukka Perko Avara: Dusty Springfield
21.00 Galleria: Trygve Seim Helsinki Songs (NO/FI/EE)
22.30 Teatro-sali: Jarmo Saari Republic feat. Timo Lassy
24.00 Teatro: Jam Session (vapaa pääsy)

SUNNUNTAI 10.3.

Tiirikkala, Linnankatu 3
12.00 Jazzbrunssi: Kari Antila & Karri Luhtala Organ Brothers
14.00 Final Jam Session (vapaa pääsy)

Ennakkoliput Logomoon myy Lippu.fi ja ÅST:lle Ticketmaster sekä ÅST:n lippukassa Hansakorttelissa. Sunnuntain jazzbrunssiliput Tiirikkalasta, info@tiirikkala.fi.

Turku Jazz Festival haluaa kiinnittää huomiota ympäristönsuojeluun ja jatkaa yhteistyötään Saaristomeren Suojelurahaston kanssa. Lippu.fi tarjoaa Logomon konserttilipuille Saaristomeri-lisän, jolloin asiakkaat voivat halutessaan lahjoittaa 5 euroa lyhentämättömänä Saaristomeri-keräykseen. Varat käytetään Saaristomeren vesien tilan parantamiseen tähtääviin, tarkoin kohdennettuihin hankkeisiin.

Logomon jazzviikonlopulle 8.-9.3.2019 on nyt joululahjatarjouksena ennakkomyynissä kahden päivän lippu hintaan 65 € (norm. 78 €). Tarjous voimassa 23.12. asti tai niin kauan kuin tuotetta riittää. Liput vain tämän linkin kautta: Lippu.fi/tjfjoulu