Turku Jazz Festivalin juhlavuosituotteilla tuetaan Saaristomeren suojelua

5.3.2019 Uutiset

Turku Jazz Festival jatkaa vuonna 2019 hyvin alkanutta yhteistyötä Saaristomeren Suojelurahaston kanssa. Erilaiset ympäristöteot ja vastuullisuus ovat nousseet entistäkin tärkeämmiksi teemoiksi kulttuuritapahtumissa ja festivaalikentällä. 50 Years of Turku Jazz -tuotteet on valmistettu Jazz City Turun omasta kierrätysmateriaalista ja myynnillä tuetaan ympäristönsuojelua.

 

Turku Jazz Festival haluaa kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen, ympäristönsuojeluun sekä Turun saariston tilanteeseen. Tänä vuonna on 50-vuotisjuhlavuoden kunniaksi valmistettu Jazz City Turun vanhoista t-paidoista sekä viime vuoden festivaalibanderolleista monenlaisia uusiotuotteita. Kierrätyskangas on taipunut näyttäviksi koruiksi sekä meikkipusseiksi ja vanhat siltabanderollit ovat saaneet uuden elämän upeina kestokasseina.

Turku Jazz Festival haluaa esitellä juhlavuonna myös näyttävää julistetaidetta viidenkymmenen vuoden ajalta. Vahoihin, myymättä jääneisiin t-paitoihin on vaihdettu etukappaleeksi luomupuuvillakankaalle digiprinttinä painettuja julisteita, ja jokainen paita on yksilöllinen!

Rajoitettu määrä tuotteita on myynnissä festivaalikonserteissa Åbo Svenska Teaterilla ja Logomossa, sekä kevään muissa Jazz City Turku -konserteissa eri konserttipaikoilla. Myynnistä 10 % lahjoitetaan Saaristomeren Suojelurahaston keräykseen, josta kertyneet varat käytetään Saaristomeren tilan parantamiseen tähtääviin, tarkoin kohdennettuihin konkreettisiin toimenpiteisiin, joilla vähennetään ravinnekuormitusta, lisätään vesiensuojelun neuvontatyötä ja ympäristötietoisuutta sekä vaikutetaan päätöksentekoon.

Turku Jazz Festival haluaa tuotteiden valmistuksessa tukea myös paikallista pienyrittäjyyttä. Kaikki festarituotteet on suunnitellut ja toteuttanut turkulainen, ekologiseen mallistoon erikoistunut Punainen Norsu.

Festivaalikävijät ovat voineet viime vuoden tapaan osallistua Saaristomeren Suojelurahaston keräykseen myös hankkimalla Logomon pääkonsertteihin ennakkolippujen yhteydessä erityisen viiden euron hintaisen Saaristomeri-lipun. Lippu.fi tukee keräystä lahjoittamalla siihen palvelumaksut, joten koko summa ohjataan lyhentämättömänä Centrum Balticum -säätiön Saaristomeren Suojelurahastolle.

Turku Jazz Festival 2019 käynnistyy keskiviikkona 6.3. tunnelmallisella avajaiskonsertilla Åbo Svenska Teaterin Café Tiljanissa. Torstain loppuunmyyty juhlakonsertti tuo Turkuun rumpalilegenda Billy Cobhamin, ja illalla jammaillaan Turun konservatorion opiskelijoiden kanssa Tiirikkalassa. Viikonlopun päätapahtumapaikkana toimii Logomon Teatron musiikkikeidas, jossa esiintyy kymmenen yhtyettä eurooppalaisen ja kotimaisen jazzin huipulta. Festivaalin päätteeksi herkutellaan sunnuntaina Tiirikkalan jazzbrunssilla. Tutustu koko ohjelmaan: turkujazz.fi/ohjelma.

 

20190305_11424020190301_15590120190301_16012820190301_16174120190301_153021