Alfredo Rodriguez, Taylor Gordon ja Richard Bona. Kuva: Adam Hart

Kansainvälinen huipputrio Turku Jazz Festivalin lavalle maaliskuussa!

17.10.2019 Uutiset

Turku Jazz Festivalilla nautiskellaan maailmanmusiikin sävyistä, kun kamerunilaislähtöinen basistivirtuoosi Richard Bona tuo maaliskuussa Logomon lavalle uuden kokoonpanonsa, jossa soittavat kuubalaispianisti Alfredo Rodriguez sekä amerikkalaisrumpali Taylor Gordon!

Länsi-Afrikan Kamerunissa varttunut ja sittemmin newyorkilaistunut Richard Bona (s.1967) on varsinainen multi-instrumentalisti, mutta hänet tunnetaan yhtenä maailman parhaista basisteista. Karismaattinen lauluntekijä yhdistelee kamerunilaisia juuriaan jazziin ja fuusioon, ja lopputuloksena saadaan kuulla virtuoosimaisia, omaperäisiä bassosooloja, tarttuvia melodioita ja tyylikkäitä afrikkalaisrytmejä. Äidinkielensä doualan lisäksi Bona laulaa useilla eri kielillä, myös englanniksi. Lista Bonan yhteistyökumppaneista on nimekäs. Hän on kiertänyt konserttilavoja mm. Jaco Pastoriuksen, Harry Belafonten, Pat Methenyn ja Paul Simonin kanssa.

Richard Bona tutustui kuubalaispianisti Alfredo Rodrigueziin (s. 1985) mentorinsa, tuottaja Quincy Jonesin esiteltyä heidät toisilleen Montreux Jazz -festivaaleilla Sveitsissä joitakin vuosia sitten. Rodriguezin klassinen koulutustausta sävyttää miehen soittoa yhtä paljon kuin afro-kuubalainen musiikkiperinne, ja tähän yhdistelmään tykästyi myös Bona. Miehet löysivät nopeasti yhteisen sävelen inspiroituen toistensa musiikillisista juurista. Kaksikon ensimmäiset yhteiset kappaleet löytyvät Alfredo Rodriguezin vuonna 2016 julkaistulta, Quincy Jonesin tuottamalta albumilta Tocororo.

Turku Jazz Festivalilla Richard Bonan ja Alfredo Rodriguezin kanssa lavalle nousee The Pocket Queen -taiteilijanimellä tunnettu amerikkalaisrumpali Taylor Gordon (s.1990), jonka juuret ovat vahvasti R&B-musiikissa. New Orleansissa varttunut, nykyään Los Angelesissa asuva multi-instrumentalisti, säveltäjä ja tuottaja on tullut tunnetuksi sosiaalisessa mediassa eritysesti muusikoiden keskuudessa suosituista rumpuvideoistaan. Hän on nuoresta iästään huolimatta ehtinyt jo jakaa lavan mm. Robert Glasperin, Beyoncén ja Stevie Wonderin kanssa.

Bona, Rodriguez ja Gordon muodostavat dynaamisen kokoonpanon, ja kolmikko työstää parhaillaan yhteistä studioalbumia. Maaliskuussa Logomon Teatro-salin lavalla kuullaan tyylikäs ja monipuolinen kattaus kamerunilaisia ja kuubalaisia rytmejä sielukkain R&B -maustein.

 

HUOM! Trion rumpali on vaihtunut! Taylor Gordonin tilalla maaliskuussa soittaa kuubalaislähtöinen lyömäsoitintaiteilija Pedrito Martinez.

TURKU JAZZ FESTIVAL 2020
Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez (CM/CU)

Richard Bona – basso, laulu
Alfredo Rodriguez – piano
Pedrito Martinez – rummut, lyömäsoittimet

Pe 6.3.2020 klo 22 (ovet klo 17, kolme muuta esiintyjää julkaistaan 13.12.)
Logomo, Teatro-sali
Köydenpunojankatu 14, Turku

 

Perjantain ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 47 €
Eläkeläiset 40 €
Opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 32 €
S-etu 42 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
A la Carte -paketti 109 € (illallinen klo 17–19)

Myynnissä myös kahden päivän liput (pe+la): 53–78 €.

Lauantailiput tulevat myyntiin marraskuussa. Kaikki esiintyjät ja aikataulut julkaistaan 13.12.

 

Richard Bona esiintyy Suomessa myös Savoy JAZZFest -tapahtumassa Helsingin Savoy-teatterissa torstaina 5.3.2020

Turku Jazz Festivalia vietetään maaliskuussa neljän päivän ajan 5.-8.3.2020. Koko ohjelma julkaistaan 13. joulukuuta.