Nils Landgren. Kuva: Thron Ullberg.

”Mr. Red Horn” Nils Landgren groovaa maaliskuussa Turku Jazz Festivalin lavalla!

9.11.2019 Uutiset

Turun ylpeys, Turku Jazz Orchestra, saa odotetun vieraan maaliskuun Turku Jazz Festivalille! Ruotsalainen pasunisti-laulaja Nils Landgren kruunaa festivaalin lauantai-illan Logomossa monipuolisella ohjelmistollaan.

Karismaattinen ruotsalaismuusikko Nils Landgren (s.1956) on monien tyylien taituri. Euroopan menestyneimpiin rytmimuusikoihin lukeutuva mies on soittanut yli 500 albumilla jazzista rockiin ja hip hopista folkiin. Lista hänen yhteistyökumppaneistaan on pitkä ja täynnä kansainvälisiä huippunimiä kuten Herbie Hancock, Thad Jones, Steve Gadd, The Crusaders, NDR Big Band ja ABBA. Parhaiten mies tunnetaan yhtyeestään Nils Landgren Funk Unit, joka teki maailmanlaajuisen läpimurron 1990-luvulla.

Nils Landgrenin sanotaan perineen James Brownilta tittelin ”The Hardest Working Man In Show Business”. Pasunistina ja laulajana kansainvälisesti tunnettu mies työskenteli Ruotsissa 80-luvulla teattereissa ja tv-elokuvissa myös näyttelijänä ja tanssijana. Utelias mielenlaatu pitää Landgrenin liikkeessä useiden erilaisten projektien parissa ympäri maailman, ja hän nauttii arvostusta myös tuottajana, kykyjenetsijänä ja pedagogina.

Musiikissaan Nils Landgren inspiroituu yhtä lailla kotimaansa rikkaasta kansanperinteestä kuin täysin uuden etsimisestä. Hänellä on kyky heittäytyä uuteen ja haastaa itseään jatkuvasti. Maaliskuussa punaisesta nimikkopasuunastaan tunnettu Landgren heittäytyy Turku Jazz Orchestran ohjaksiin ja tuo festivaaliyleisön kuultavaksi monipuolisen big band -ilotulituksen! Ohjelmistossa liikutaan tiukasta funkista herkkiin balladeihin ja kuullaan myös ripaus ABBAa.

 

TURKU JAZZ FESTIVAL 2020
Turku Jazz Orchestra & Nils Landgren: Smooth ’n’ Funky

Turku Jazz Orchestra
Nils Landgren (SE) – pasuuna, laulu, orkesterin johto

La 7.3.2020 klo 22.30 (ovet klo 16, neljä muuta esiintyjää julkaistaan 13.12.)
Logomo, Teatro-sali
Köydenpunojankatu 14, Turku

Päiväkohtaiset ennakkoliput: Lippu.fi
Normaali 47 €
Eläkeläiset 40 €
Opiskelijat, työttömät ja varusmiehet 32 €
S-etu 42 € (max 2 etua/kortti, ei bonusta)
A la Carte -paketti 109 € (illallinen klo 17–19)

Turku Jazz Festivalia vietetään maaliskuussa neljän päivän ajan 5.–8.3.2020.
Kaikki esiintyjät ja aikataulut julkaistaan 13. joulukuuta.