Turku Jazz Festival tekee ympäristötekoja Saaristomeren hyväksi

27.1.2020 Uutiset

Turku Jazz Festival tekee vuonna 2020 yhteistyötä Pidä Saaristo Siistinä ry:n kanssa. Yleisöllä on mahdollisuus tehdä konserttilippujen yhteydessä lahjoitus puhtaiden vesistöjen hyväksi, ja myös festivaalin ruokatarjonnassa nousevat esiin kestävät arvot.

Erilaiset ympäristöteot ja vastuullisuus ovat nousseet entistäkin tärkeämmiksi teemoiksi kulttuuritapahtumissa ja festivaalikentällä. Yli viisikymppisenä turkulaisena kulttuuritoimijana Turku Jazz Festival haluaa kiinnittää huomiota kestävään kehitykseen, ympäristönsuojeluun ja etenkin Saaristomeremme tilanteeseen. Arvokasta työtä ympäristövastuullisuuden puolesta tekee festivaalin ikätoveri, Pidä Saaristo Siistinä ry, joka on Turku Jazz Festivalin tämän vuoden ympäristökumppani.

Ostamalla Logomon konserttilippuun 5 euron arvoinen Saaristomeri-lisä voi festivaaliyleisö olla mukana taistelussa puhtaiden vesistöjen puolesta. Lahjoitukset ohjataan Pidä Saaristo Siistinä ry:n konkreettiseen työhön Saaristomeren puhtaana pitämiseksi ja ympäristöystävällisen vesillä liikkumisen mahdollistamiseksi. Lippu.fi tukee keräystä lahjoittamalla siihen palvelumaksut, joten koko summa ohjataan lyhentämättömänä Saaristomeren hyväksi.

“PSS ry:n toiminta alkoi Saaristomereltä, ja nykyään toimimme valtakunnallisesti. Olemme iloisia yhteistyöstä Turku Jazz Festivalin kanssa ja uskomme, että musiikinystävät rakastavat myös vesistöjämme ja välittävät niiden hyvinvoinnista ja haluavat tukea työtämme ostamalla konsertteihin Saaristomeri-lipun”, PSS ry:n pääsihteeri Aija Kaski sanoo.

Pidä Saaristo Siistinä ry on mukana omalla pisteellään myös Logomossa Turku Jazz Festivalin aikana. Pisteelle voi tulla pelaamaan Suomen roskakalat -peliä ja kyselemään vinkkejä vastuullisesta vesilläliikkumisesta.

Lisäksi Sunborn Catering ideoi festivaaliyleisölle ja artisteille tarjottavia herkkuja, joissa otetaan huomioon vastuullisuus erityisesti Saaristomeren kannalta.

Turku Jazz Festival 2020 käynnistyy torstaina 5.3. avajaiskonsertilla Bar Ö:ssä. Viikonlopun päätapahtumapaikkana toimii Logomon Teatron musiikkikeidas, jossa esiintyvät sekä tähtiartistit maailman huipulta että turkulaiset timanttiset jazztaiturit. Festivaalin päätteeksi herkutellaan sunnuntaina Tiirikkalan jazzbrunssilla. Tutustu koko ohjelmaan: turkujazz.fi/ohjelma.

 

Pidä Saaristo Siistinä ry on tehnyt pitkäjänteisesti työtä saaristo- ja järviluonnon puhtaana pitämiseksi. PSS ry:n vesilläliikkujille tarkoitetut palvelut säästävät ympäristöä, vähentävät vesistöjen roskaantumista ja rehevöitymistä sekä edesauttavat kestävää vesistömatkailua.