Jussi Fredriksson. Kuva: Tero Ahonen.

Maailma muuttuu, me muutumme mukana

10.2.2020 Blogi

Turkulaiset jazztoimijat ilmoittivat loppuvuodesta 2019 fuusioitumisesta yhdeksi Jazz City Turku ry:ksi. Paikallisen jazzkulttuurin pitkäjänteinen kehittäminen vaatii taakseen ammattilaisorganisaation, ja yhdistymisen myötä myös Turun perinteisen jazztapahtuman tulevaisuus on turvallisella pohjalla.

Kevättalven valopilkku Turku Jazz Festival tarjoaa maaliskuussa siis luottavaisin mielin jazzin kansainvälistä ja kotimaista tähtiloistoa. Maailman parhaisiin basisteihin kuuluva Richard Bona sekä karismaattinen ruotsalaispasunisti Nils Landgren ovat varmasti monien mielestä festivaalin odotetuimpia vieraita; ohjelmistosta löytyy runsaasti myös muita helmiä kuten norjalainen Hanna Paulsberg Concept, Johanna Förstin ja Elifantreen levynjulkkarit sekä turkulaislähtöisen Ville Herralan soolokonsertti.

Turku Jazz Festival on nimensä mukaisesti myös paikallinen tapahtuma, mikä näkyy myös taiteellisissa valinnoissa – Severi Pyysalo, Ilpo Murtojärvi, Henri Mäntylä, Max Zenger ja kahdesti lavalle nouseva Turku Jazz Orchestra tuovat ohjelmistoon vahvaa länsirannikon soundia. Vuoden artistin tittelistä hölmistyneenä aion tällä kertaa itsekin pyörähtää lavalla, muutenkin kuin juontamassa.

Nähdään festareilla!

Jussi Fredriksson
Turku Jazz Festivalin taiteellinen johtaja