Marzi Nyman soittaa Severi Pyysalon kanssa Teatron ilmaislavalla lauantaina 7.3. Kuva: Aki-Pekka Sinikoski.

Turku Jazz Festival tarjoilee runsaasti ilmaiskonsertteja!

27.2.2020 Uutiset

Ensi viikolla käynnistyvä Turku Jazz Festival hemmottelee yleisöään myös ilmaistapahtumilla, jotka esittelevät niin kotimaisen jazzin kirkkaimpia tähtiä kuin turkulaisten musiikinopiskelijoiden osaamista. Esiintymislavoille nousevat mm. tuorein Yrjö-voittaja Riitta Paakki sekä kitaravirtuoosi Marzi Nyman.

Turku Jazz Festival ottaa varaslähdön tapahtumaviikkoon jo keskiviikkona 4.3. klo 12, kun festivaalin taiteellinen johtaja Jussi Fredriksson tarjoilee lounaskahvit ja istuu pianotuolille Jazz City Turun uudella toimistolla Forum Korttelissa. Kollegat yllättivät Fredrikssonin viime keväänä valitsemalla hänet myös festivaalin vuoden artistiksi 2020. Keskiviikon pienimuotoinen soolopianokonsertti soveltuu myös perheen pienimmille.

Torstaina 5.3. myöhäisiltaa vietetään mestaripianisti Riitta Paakin johdolla. Jazzliiton arvostetulla Yrjö-palkinnolla viime syksynä palkittu jazzmusiikin tohtori avaa musiikin saloja Turun konservatorion opiskelijoille festivaaliviikon ajan. Torstai-iltana päästään nauttimaan Riitan ja oppilaiden työn hedelmistä ilmaiskonsertissa Tiirikkalassa, jossa ilta jatkuu konsertin jälkeen rennosti jamien merkeissä.

Logomon festivaalipäivät käynnistyvät viikonloppuna Teatron ilmaiskonserteilla. Perjantain avaa turkulaislähtöinen pianisti Henri Mäntylä, joka tunnetaan mm. Johanna Förstin, Timo Lassyn ja Nina Myan yhtyeistä. Kosketintaituri on kutsunut seurakseen Pori Jazzin jami-isäntänäkin tunnetun trumpetisti Mikko “Gunu” Karjalaisen. Kaksikon ohjelmisto koostuu Mäntylän sävellyksistä sekä valikoiduista jazzstandardeista.

Virtuoosit Severi Pyysalo ja Marzi Nyman kohtaavat Teatron ilmaislavalla lauantaina 7.3. Nämä musiikin moniottelijat heittäytyvät tyylilajien villiin pyörteeseen yllättävien sävellysten kautta. Nerokas kaksikko räjäyttää ilmoille omien sanojensa mukaan annoksen musiikillista pyrotekniikkaa, joten kannattaa saapua paikalle!

Sekä perjantain että lauantain tapahtumapäivät myös päättyvät Teatron ilmaislavalla, kun festivaalin esiintyjät ja yleisö kohtaavat jameissa improvisaation pyörteissä.

 

TURKU JAZZ FESTIVAL 2020 – ilmaiskonsertit

Ke 4.3. klo 12 Jussi Fredriksson Solo, Jazztoimisto, Forum Kortteli

To 5.3. klo 22 Turun konservatorion workshop & Riitta Paakki + Jam Session, Tiirikkala

Pe 6.3. klo 18 Henri Mäntylä & Mikko Gunu Karjalainen + klo 23.30 Jam Session, Teatro

La 7.3. klo 17 Severi Pyysalo & Marzi Nyman + klo 24 Jam Session, Teatro