Turku Jazz Stream Festivalin ohjelma on valmis ja liput myynnissä!

25.2.2021 Uutiset

Maaliskuun ensimmäisellä viikolla huippujazz soi verkossa viiden festivaalipäivän ajan! Keikalla.fi-palvelussa esiintyvät kotimaisen jazzin kuumimmat yhtyeet Iiro Rantala Flockista Kaisa Mäensivu Trioon. Tapahtumaviikolla kuullaan myös ilmaiskonsertteja Facebook Livessä sekä mielenkiintoista puheohjelmaa. Tule mukaan!

Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali loistaa kevättalven valopilkkuna jälleen maaliskuussa! Tunnelmallinen tapahtuma on järjestetty vuodesta 1969 alkaen, ja tänä vuonna Turku Jazz Festival muuntautuu verkkofestivaaliksi. Viisipäiväinen tapahtuma käynnistyy varaslähdöllä Turku Jazzin vuoden artistin, pianisti Henri Mäntylän soolokonsertilla Facebook Livessä keskiviikkona 3.3. Konsertissa kuullaan vuoden artistin tuoreimmat kuulumiset ja samalla esitellään yleisölle tulevan festivaaliviikon striimauslava.

Torstain, perjantain ja lauantain maksulliset iltakonsertit kuvataan suorana lähetyksenä Turun Logomosta ja ne näkyvät Keikalla.fi-palvelussa seitsemän päivän ajan. Torstai-illan avaa elektronisen musiikin taituri Josu Mämmi kiehtovalla levynjulkaisukonsertillaan, ja iltaa jatketaan saksofonisti Adele Sauroksen svengaavan kvartetin tuorein sävelin.

Perjantai-illan käyntiin vauhdittaa basisti Jori Huhtalan groovaava Talambo-septetti, joka hurmaa yleisönsä sähköisen jazzin, progressiivisen rockin ja hävyttömän funk-poljennon pyörteissä. Illan toisella puoliskolla kuullaan trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalaisen uutta Fellowship Quintetiä yhdessä hiphopin ykkösnimi Palefacen kanssa. Gunun sävellykset ovat vahvasti jazzin traditioon pohjautuvia, mutta samalla moderneissa virtauksissa kiinni olevaa nykyjazzia, ja Palefacen lyriikat käsittelevät ajankohtaisia aiheita, kuten ilmastonmuutoksen kasvavaa uhkaa.

Lauantain aamupäivässä tarjoillaan jazzia koko perheelle Facebook Livessä! Trio Jazzkamelit värittävät soittimiaan efektien ja sämplereiden avulla yllättäen kuulijoiden lisäksi myös itsensä. Laulusolistina toimii upea Mirja Mäkelä, joka tulkitsee vauhdikkaasti niin jazziksi muunnetut lastenlaulut kuin trion omatkin biisit.

Lauantain iltaohjelma käynnistyy Turku Jazzin vuoden artisti Henri Mäntylän esitellessä striimiyleisölle tuoreen yhtyeensä. Konsertin jälkeen kuullaan mielenkiintoinen Turku Jazz Talk, kun jazzalan ajankohtaisista teemoista, kuten tasa-arvosta ja kansainvälistymisestä ovat keskustelemassa Suomen Jazzliiton toiminnanjohtaja Maria Silvennoinen ja Jazz City Turku ry:n toiminnanjohtaja Jussi Fredriksson. Yleisön ja artistien toivotaan osallistuvan keskusteluun chatin välityksellä.

Lauantai-ilta huipentuu basistitähti Kaisa Mäensivun ja jazzvirtuoosi Iiro Rantalan uusien yhtyeiden konserteilla. Kansainvälisesti maineikkaan Kaisa Mäensivun kokoamassa huipputriossa soittavat newyorkilaisrumpali Joe Peri sekä maailman parhaisiin vibrafonisteihin lukeutuva Severi Pyysalo. Svengaavan hyväntuulinen yhtye juhlii konsertissa Kaisa Mäensivun uuden Hand Picked -albumin julkaisua. Illan päätteeksi nerokas ja kunnianhimoinen jazzin edistäjä, Iiro Rantala ylittää genrerajat hymyillen uuden ja energisen kvartettinsa kanssa. Flock sekoittaa Suomen kansainvälisesti tunnetuimman jazzpianistin soppaan hyppysellisen milleniaalista tuoretta näkemystä sekä kauhallisen nuorta voimaa.

Turku Jazz Stream Festival 2021 päättyy sunnuntai-iltapäivän letkeissä jamitunnelmissa Facebook Livessä. Jazz City Turku ry:n toimistolta striimattavalla keikalla house bandia johtaa Turku Jazzin vuoden artisti Henri Mäntylä, ja kompissa svengaavat Turku Jazz Orchestran luottobasisti Vesku Saloranta sekä nuori rumpalilahjakkuus Veikka Kajamies. Jamivieraina kuullaan muita turkulaismuusikoita.

Kaikkina iltoina kuullaan myös artistihaastatteluja, joihin yleisö voi osallistua chatin välityksellä kommentein, kiitoksin ja kysymyksin. Virittäydy siis turvallisesti konserttitaajuudelle, turkulaisen jazzin juhlaviikko on taas tulossa!

 

LIPUT: Lippu.fi

Torstailippu 9,90 €
Perjantailippu 9,90 €
Lauantailippu 12,90 €
Kolmen päivän festivaalipassi 27,90 €

ILMAISKONSERTIT: facebook.com/turkujazzfestival/live

Ke 3.3. klo 19, Varaslähtö: Henri Mäntylä Solo
La 6.3. klo 11, Jazz For Kids – Trio Jazzkamelit
Su 7.3. klo 14, Final Jam Session

Myynnissä myös kannatusliput 9,90–37,90 €, kiitämme tuesta!

Logomoon ostetut liput voi palauttaa 15.3.2021 mennessä osoitteessa https://web.lippu.fi/palautus. Voit halutessasi myös jättää lippurahat tukemaan Turku Jazz Festivalin toimintaa.

 

TURKU JAZZ STREAM FESTIVAL 2021

KESKIVIIKKO 3.3.

Facebook Live
klo 19.00 Varaslähtö: Henri Mäntylä Solo

TORSTAI 4.3.

Keikalla.fi
klo 19.00 Josu Mämmi Trio: Mirari
klo 20.30 Adele Sauros Quartet

PERJANTAI 5.3.

Keikalla.fi
klo 19.00 Talambo
klo 20.30 Mikko Karjalainen Fellowship Quintet feat. Paleface

LAUANTAI 6.3.

Facebook Live
klo 11.00 Jazz For Kids – Trio Jazzkamelit

Keikalla.fi
klo 17.00 Vuoden artisti 2021: Henri Mäntylä Trio feat. Gunu Karjalainen
klo 18.00 Turku Jazz Talk
klo 19.00 Kaisa Mäensivu Trio (FI/US)
klo 20.30 Iiro Rantala Flock

SUNNUNTAI 7.3.

Facebook Live
klo 14.00 Final Jam Session