Etäfestivaali tulee lähelle!

3.3.2021 Blogi

Perinteikäs Turku Jazz Festival tunnetaan vuosittaisena kevättalven valopilkkuna, ja sitä ei koronapandemia miksikään muuta. Poikkeusoloista johtuen vuoden 2021 festivaali tuotetaan etänä, mutta tuodaan aiempaa lähemmäs; järjestyksessään 52. tapahtuma striimataan yleisön koteihin. Kaapit siis täyteen hyvää ruokaa ja viiniä, ja verskat voi halutessaan vaihtaa farkkuihin tai jopa kukkamekkoon. Turkulaisen jazzin juhlaviikko on taas tulossa!

Eihän striimi korvaa oikeaa jazzfestivaalia: elämysten jakamista ystävien kanssa, sähköistä tunnelmaa ennen artistin nousua lavalle, muusikoiden kohtaamisia ja jameja pitkälle yöhön. Moni on kuitenkin saanut striimatuista konserteista paljonkin piristystä ja sisältöä elämään. Teknologia antaa lisäksi mahdollisuuden laajentaa konserttielämystä; artistien ja yleisön kanssa voi olla vuorovaikutuksessa lähettämällä terveisiä tai kysymyksiä chatissa, ja kiehtovilla kamerakulmilla pääsee seuraamaan Turku Jazz Festivalia aivan uusin silmin.

Turku Jazz Festival 2021 muistetaan vielä pitkään, tervetuloa mukaan!

Jussi Fredriksson
Turku Jazz Festivalin taiteellinen johtaja