Maaliskuun festivaaliohjelma on valmis ja täynnä tähtiä!

17.12.2021 Uutiset

53-vuotias Turku Jazz Festival tuo jälleen valoa ja iloa maaliskuulle upean artistikattauksen kera! Odotetuimpia tähtivieraita ovat elävien jazzlegendojen joukkoon lukeutuva pianisti Kenny Barron, multi-instrumentalisti Nicholas Payton ja kotimaisen jazzkentän tämän hetken ehdottomasti kuumin nimi Linda Fredriksson. Turku Jazzin vuoden artistiksi valittu basisti Ville Herrala saa lavatilaa sekä Turku Jazz Orchestran solistina että avajaiskonsertissa PLOP-yhtyeen kanssa.

Kevättalvinen Turku Jazz Festival valtaa kaupungin maaliskuun ensimmäisellä viikolla 2022. Suomen toiseksi vanhimman jazztapahtuman ohjelmisto on rakennettu kiinnostavista kansainvälisistä rytmeistä, ajankohtaisista kotimaisista soundeista sekä laadukkaasta paikallisesta jazzmusiikista, joista nautitaan loistavissa puitteissa Logomossa, Bar Ö:ssä ja Tiirikkalassa sekä ilmaiskonserteissa Rica Barissa ja Turun pääkirjaston Saagassa.

Festivaaliviikko ottaa varaslähdön keskiviikkona 2.3. Forum Korttelissa, kun Ville Herrala, Turku Jazzin vuoden artisti 2022, kuunteluttaa Jazz City Turun toimistolla suosikkilevyjään after work -kahvien merkeissä.

Festivaalin avajaiskonsertti kuullaan torstaina 3.3. intiimissä Bar Ö:ssä. Lavalle nousee free jazzin maailmassa liikkuva PLOP vieraanaan suomijazzin elävä legenda, Juhani “Junnu” Aaltonen. Torstain myöhäisillassa jammaillaan Rica Barissa Turun konservatorion opiskelijoiden ja heitä luotsaavan kontrabasisti Kaisa Mäensivun seurassa.

Logomon jazzkeidas avataan hyvän musiikin ystäville viikonlopuksi. Konserttilavat rakentuvat Teatro-baariin ja Teatro-saliin, ja uudistuneeseen Teatro-galleriaan katetaan loungemainen ruokailualue, jossa voi nauttia jazz-illallisen DJ Felix Manellin jazzlevyjen tahdissa. Perjantain yhtyeistä on julkaistu aiemmin jo tuoreimman Yrjö-palkitun, rumpali Mikko Hassisen johtama Elektro GT, joka esiintyy yhdessä sanataiteilija Palefacen kanssa, sekä Grammy-palkitun trumpetisti-kosketinsoittaja Nicholas Paytonin sähäkkä trio. Lisäksi perjantaina kuullaan laulaja Riikka Keräsen levynjulkaisukonsertti ja maailman kantaesityksenä Turku Jazz Orchestran ja Ville Herralan konsertto kontrabassolle.

Lauantai käynnistyy koko perheen ilmaiskonsertilla Turun kaupunginkirjaston Saagassa, jossa esiintyy tinkimätöntä rytmimusiikkia soittava uusi lastenmusiikkiyhtye Megasakki. Yhtye julkaisee debyyttilevynsä Siili beatboksaa juuri Turku Jazz Festivalin alla.

Lauantai-iltana Logomon Teatrossa kuullaan Berliinin jazzkentällä vaikuttavan Y-Otis-yhtyeen elektro-akustista musiikkia sekä hurmaavan laulaja Susanna Aleksandran huippukvartetin konsertti. Festivaalin kenties odotetuimmat artistit nousevat lavalle lauantaina Teatro-salissa: Maailman parhaimpiin jazzpianisteihin lukeutuva jazzlegenda Kenny Barron esiintyy soolokonsertissa, ja illan huipentaa viiden tähden levyarvoita kauhonut saksofonisti Linda Fredriksson tuoreen Juniper-albuminsa ohjelmistolla.

Turku Jazz Festival päättyy sunnuntaina 6.3. herkutellen Tiirikkalan jo perinteeksi muodostuneella jazzbrunssilla, jossa jazzyleisöä hemmottelee turkulainen MÖLy Trio vierainaan elektroniikkataituri Josu Mämmi sekä sielukas trumpetisti Mikko ”Gunu” Karjalainen.

Turku Jazz Festival 2022 – OHJELMA

KESKIVIIKKO 2.3.

Jazz Office Turku, Forum Kortteli, Linnankatu 11
17.00 Varaslähtö: Ville Herralan levynkuuntelusessio (vapaa pääsy)

TORSTAI 3.3.

Bar Ö, Linnankatu 7  K-18
19.00 Turku Jazz in Flames: PLOP & JUNNU

Rica Bar, Kristiinankatu 5b  K-18
22.00 Turun konservatorion workshop & Kaisa Mäensivu + Jam Session (vapaa pääsy)

PERJANTAI 4.3.

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Riikka Keränen
19.30 Teatro-sali: Turku Jazz Orchestra & Ville Herrala: Konsertto kontrabassolle
20.30 Teatro-galleria: Jazz dinner + DJ Felix Manell
21.30 Teatro-baari: Elektro GT featuring Paleface
23.00 Teatro-sali: Nicholas Payton Trio (US)
24.00 Teatro-baari: Jam Session (vapaa pääsy)

LAUANTAI 5.3.

Pääkirjaston lasten alue Saaga, Linnankatu 2
13.00 Koko perheen konsertti: Megasakki (vapaa pääsy)

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Y-Otis (SE/DE)
19.30 Teatro-sali: Kenny Barron Solo (US)
20.30 Teatro-galleria: Jazz dinner + DJ Felix Manell
21.30 Teatro-baari: Susanna Aleksandra Quartet (EE/FI)
23.00 Teatro-sali: Linda Fredriksson Juniper
24.00 Teatro-baari: Jam Session (vapaa pääsy)

SUNNUNTAI 6.3.

Tiirikkala, Linnankatu 3
12.00 Jazzbrunssi: MÖLy Trio feat. Gunu & Josu

Ennakkoliput Logomoon myy Lippu.fi ja Bar Ö:hön Tiketti. Sunnuntain jazzbrunssiliput Tiirikkalasta: info@tiirikkala.fi.

Logomon kahden päivän liput nyt joulutarjouksessa vain 72 € (norm. 80 €)! Rajoitettu erä tarjouslippuja myynnissä 24.12. asti tai niin kauan kuin erää riittää.