Kuva: Roberto Cifarelli

Muutos Turku Jazz Festivalin ohjelmaan: Nicholas Paytonin tilalle Nils Petter Molværin kvartetti

28.2.2022 Uutiset

Turku Jazz Festivalin perjantai-illan 4.3. viimeinen esiintyjä, trumpetisti Nicholas Payton joutuu peruuttamaan Euroopan-kiertueensa matkustusongelman vuoksi. Paytonin trion tilalla esiintyy norjalaistrumpetisti Nils Petter Molværin yhtye.

Monipuolinen trumpetisti ja säveltäjä Nils Petter Molvær on tullut tunnetuksi popin, rockin ja funkin saralla sekä erityisesti elektroakustisen jazzin mestarina. Turussa hän esiintyy Stitches-levyä varten luodun kokoonpanonsa kanssa, johon kuuluvat Molværin lisäksi rumpali Erland Dahlen, basisti Jo Berger Myhre ja kitaristi Johan Lindstrøm. Stitches-levy äänitettiin koronalockdownin aikana, ja sen musiikissa Molværin koskettava trumpetismi kohtaa dynaamiset elektroniset äänimaisemat.

Molværilla on taito löytää ympärilleen juuri oikeat muusikot täydentämään visiotaan, jossa improvisaatio sekoittuu saumattomasti sävellettyyn materiaaliin. Yhtyeen keskinäinen luottamus välittyy vahvana, ja kokoonpanon jokaisella jäsenellä on tilaa toteuttaa taiteellista vapauttaan. Lopputuloksena syntyy niin runollista kauneutta kuin dramaattisia voimasoittoa – musiikkia joka luo toivoa kaaoksen keskellä.

Tutustu festivaalin koko ohjelmaan: turkujazz.fi/ohjelma

Turku Jazz Festival pahoittelee Nicholas Paytonin peruutuksesta aiheutuvaa harmia.