Maaliskuun Turku Jazz Festivalilla jazzlegenda Dave Holland ja Beyoncén musiikkia big band -sovituksina!

26.10.2022 Uutiset

Maaliskuisen Turku Jazz Festivalin ensimmäiset esiintyjät on julkistettu! Logomon Teatrossa vietetään jazzviikonloppua 3.–4.3.2023. Perjantai-iltana lavalle nousee legendaarinen jazzbasisti Dave Holland tuoreen trionsa kanssa, ja lauantaina vuoron saa Turku Jazz Orchestran ja Astrid Nicolen tulikuuma Beyoncé-projekti. Koko festivaaliohjelma sekä vuoden artisti julkistetaan 16. joulukuuta.

Brittiläislähtöinen basisti-säveltäjä Dave Holland (s.1946) on todellinen elävä jazzlegenda. Moninkertainen Grammy-voittaja on yli 50-vuotisella urallaan levyttänyt lukuisia albumeja soololevyistä big band -projekteihin sekä esiintynyt jazzhistorian nimekkäimpien tähtien kanssa, kuten Miles Davis, Stan Getz, Betty Carter, Herbie Hancock ja Pat Metheny.

Sekä kontrabasson että sähköbasson virtuoosina tunnettu Holland lähestyy ennakkoluulottomasti kaikkia musiikin tyylilajeja. Jazz, funk, avantgarde ja folk sulautuvat Hollandin käsissä yhteen luoden uusia musiikillisia polkuja. Kansainvälisesti arvostetun Hollandin tavaramerkkejä ovat erityisesti pettämätön rytmiikan taju ja ylivertainen tekniikka. Monien muiden basistien tavoin hän pysyttelee mieluiten itse pois parrasvaloista ja nauttii saadessaan yhtyetoverinsa kuulostamaan hyviltä.

Holland jatkaa itsensä ja kanssamuusikoidensa haastamista myös uudessa Turku Jazz Festivalille saapuvassa triossa, jossa kitaraa soittaa Kevin Eubanks ja rumpuja Eric Harland. Dave Holland Trio esiintyy Suomessa myös Savoy JAZZFest-tapahtumassa Helsingissä 4.3.2023.

Turku Jazz Festivalin lauantai-iltana kuullaan liekehtivän kuuma konsertti, kun Turku Jazz Orchestra tarttuu R&B-megatähti Beyoncén musiikkiin solistinaan valovoimainen laulaja Astrid Nicole. Orkesterin taiteellinen johtaja, kapellimestari Ville Vannemaa kirjoittaa kappaleista sovitukset big bandille juuri festivaalikonserttia varten.

– Beyoncén musiikki pohjaa vahvasti mustan rytmimusiikin laajaan historiaan, ja olenkin jo pitkään haaveillut saavani sovittaa hänen kappaleitaan big bandille. Astrid Nicole oli minulle itsestään selvä valinta hyppäämään Beyoncén saappaisiin, kertoo Vannemaa.

Monissa television laulukilpailuissa upealla äänellään ja lavakarismallaan vakuuttanut Astrid Nicole luo tietään popmusiikin huipulle. Panamalaislähtöinen laulaja-lauluntekijä on omimmillaan latin pop -tyylilajissa, mutta hänen taipuisa äänensä soi suvereenisti niin soulin sielukkaassa tulkinnassa kuin elektronisessa tanssimusiikissa.

Rajoitettu erä kahden päivän festivaalilippuja on nyt avattu myyntiin edulliseen early bird -hintaan vain 69 € (norm. 80 €). Lipulla kuulee Logomon viikonlopun kaikki kahdeksan konserttia. Turku Jazz Festivalia vietetään Turun keskustan konserttipaikoissa ja ravintoloissa 2.–5.3.2023. Festivaalin koko ohjelma sekä Turku Jazzin vuoden artisti julkaistaan 16.12. Bar Ö:ssä.

Early bird -liput: Lippu.fi