Turku Jazz Festivalia juhlitaan tällä viikolla!

28.2.2023 Uutiset

Turku Jazz Festival järjestetään tänä vuonna jo 54. kerran! Festivaalin vuoden artistina loistaa uusturkulainen trumpetisti Mikko Gunu Karjalainen, ja Logomon festarilavalle nousevat mm. jazzlegendat Dave Holland ja Eero Koivistoinen. Lauantai-illan huipentaa Turku Jazz Orchestran ja Astrid Nicolen Beyoncé!-projekti.

Turku Jazz Festivalia vietetään heti maaliskuun koittaessa Logomossa, Bar Ö:ssä, Tiirikkalassa ja The Tasting Roomissa sekä ilmaiskonsertissa Rica Barissa. Suomen toiseksi vanhimman jazztapahtuman ohjelmisto on rakennettu kiinnostavista kansainvälisistä rytmeistä, ajankohtaisista kotimaisista soundeista sekä laadukkaasta paikallisesta jazzmusiikista. Festivaalin varaslähtö otetaan keskiviikkona 1.3. Forum Korttelissa Jazz City Turku ry:n toimistolla vuoden artistiksi valitun Mikko Gunu Karjalaisen levynkuuntelusessiolla.

Festivaalin elävän musiikin osuus käynnistyy torstaina 2.3. Linnankadun intiimissä Bar Ö:ssä. Levynjulkaisukonsertissa lavalle nousee Grammy-palkittu newyorkilaisrumpali Joe Peri suomalaisen Perillä-yhtyeensä kanssa. Torstain myöhäisillassa jammaillaan vielä Rica Barissa Turun konservatorion opiskelijoiden ja heitä luotsaavan laulaja-säveltäjä Nina Myan seurassa.

Perjantain ja lauantain konserttilavat rakentuvat Logomon Teatro-baariin ja Teatro-saliin. Perjantain käynnistää karismaattinen virolaisduo Kadri Voorand & Mihkel Mälgand elektronis-akustisella ohjelmistollaan. Teatro-salin lavalle nousee basistilegenda Dave Holland virtuoosisen trionsa kanssa, jossa soittavat kitaristi Kevin Eubanks ja rumpali Eric Harland. Iltaa jatkavat nuorista huippulahjakkuuksista koostuva Maja Mannila Trio sekä nerokkaan kitaristi-säveltäjä Valtteri Pöyhösen uusi yhdeksänhenkinen yhtye solistinaan kotimainen jazzlegenda Antti Sarpila.

Lauantain iltapäivässä koetaan uutta, kun Aurakadun viinibaari The Tasting Roomissa järjestetään laatujazzin ja laatuviinin yhdistävä tapahtuma Mikko Gunu Karjalaisen ja ruotsalaisbasisti Johnny Åmanin johdolla. Illaksi palataan Logomoon, jossa Teatro-baarin lavalle nousevat maaginen Kadi Vija Key Project sekä suomalaisen jazzin kenties legendaarisimman soittajan, saksofonimestari Eero Koivistoisen kvartetti. Teatro-salissa vuoden artisti Mikko Gunu Karjalainen yhdistää voimansa newyorkilaisfonisti Seamus Blaken ja ruotsalaispianisti Mathias Landæuksen johtaman trion kanssa. Illan huipennukseksi Turun ylpeys Turku Jazz Orchestra tarttuu supertähti Beyoncén musiikkiin valovoimaisen laulusolisti Astrid Nicolen ja kapellimestari-sovittaja Ville Vannemaan johdolla.

Turku Jazz Festival päättyy sunnuntaina 5.3. herkutellen Tiirikkalan jo perinteeksi muodostuneella jazzbrunssilla, jossa jazzyleisön valloittaa Sibelius-Akatemian jazzosaston nuorisolinjalaisista koostuva Joonatan Henriksson Quintet. Tulevaisuutta ja traditiota yhdistelevässä kokoonpanossa soittaa myös turkulaisyleisön oma lemmikki, rumpali Veikka Kajamies.

Turku Jazz Festival 2023 – OHJELMA

TORSTAI 2.3.

Bar Ö, Linnankatu 7  K-18
19.00 Perillä (US/FI)

Rica Bar, Kristiinankatu 5b  K-18
21.00 Turun konservatorion workshop & Nina Mya + Jam Session (vapaa pääsy)

PERJANTAI 3.3.

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Kadri Voorand & Mihkel Mälgand (EE)
19.30 Teatro-sali: Dave Holland Trio with Kevin Eubanks and Eric Harland (UK/US)
21.00 Teatro-baari: Maja Mannila Trio
22.30 Teatro-sali: Valtteri Laurell Nonet feat. Antti Sarpila

LAUANTAI 4.3.

The Tasting Room, Aurakatu 1
14.00 Jazz & Wine Tasting with Mikko Gunu Karjalainen

Logomo, Junakatu 9
18.00 Teatro-baari: Kadi Vija Key Project
19.30 Teatro-sali: Mikko Gunu Karjalainen with Seamus Blake & Landæus Trio (FI/US/SE)
21.00 Teatro-baari: Eero Koivistoinen Quartet
22.30 Teatro-sali: Turku Jazz Orchestra feat. Astrid Nicole: Beyoncé!

SUNNUNTAI 5.3.

Tiirikkala, Linnankatu 3
12.00 Jazzbrunssi: Joonatan Henriksson Quintet

Ennakkoliput Logomoon myy Lippu.fi ja Bar Ö:hön Tiketti.
Lauantain wine tasting ja sunnuntain jazzbrunssi ovat täynnä.