Tanssia ja livemusiikkia yhdistelevä Silentopia avaa maaliskuun festivaaliviikon!

14.9.2023 Uutiset

Kymmenpäiväiseksi laajeneva Turku Jazz Festival käynnistyy kiinnostavalla yhteistyöprojektilla tanssin ja teatterin maailmassa. Musiikista vastaa huippukokoonpano muurahaiskuningatar Anni Elif Egecioglun johdolla.

Turku Jazz Festivalin avajaisviikonloppuna tanssiteatteri Sivuun Ensemble kutsuu yleisön ritualistiseen luontokappeliin käsittelemään ympäristökriisiin liittyviä tunteita. Muusikot, tanssijat ja tutkijat kuljettavat katsojan aikakautemme kivusta ja pelosta kohti toivoa ja luottamusta.

Palkitun koreografi Ninni Perkon vimmainen, herkkä, pyhä siirtymäriitti visualisoi uusia mahdollisuuksia ja maailmoja rakentaen siltoja tulevaisuuteen. Maan suurenmoisilta yhteiskuntaeläjiltä, muurahaisilta, saadaan teokseen toista näkökulmaa.

Silentopian musiikki on sävelletty yhdessä Jarmo Saaren, Anni Elifin ja Pauli Lyytisen kesken. Yhtyeen genrejakauma kulkee kamarimusiikista freejazzin kautta elektroakustiseen ja sakraaliin. Teoksen äänisuunnittelija Paavo Malmberg on yhtyeen neljäs jäsen. Muusikot edustavat Silentopiassa muurahaisia, muurahaiskuningattarenaan Anni Elif Egecioglu.

Silentopia tarkastelee tanssin, livemusiikin ja tieteen keinoin ihmisen toiminnan merkitystä planeettamme hyvinvoinnille. Teos on valmistettu yhteistyössä poikkitieteellisen tutkijatiimin kanssa. Silentopia on osa Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen teossarjaa, jossa käsitellään ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta.

Silentopiasta nähdään kaksi esitystä Turun kaupunginteatterin Pienellä näyttämöllä 1. ja 2. maaliskuuta. Early bird -liput myynnissä 15.10. asti.

Ohjaus, koreografia: Ninni Perko
Tanssi: Jukka Tarvainen, Kaisa Niemi, Katri Soini, Tiia Hämäläinen
Musiikki: Anni Elif Egecioglu, Jarmo Saari, Pauli Lyytinen
Tutkijat: Unni Pulliainen, Jaakko Kaartinen
Dramaturginen tuki: Anna Krogerus
Äänisuunnittelu: Paavo Malmberg
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Ainu Palmu

Turun esitysten tuotanto: Sivuun Ensemble ry, Turun Kaupunginteatteri, Turku Jazz Festival, Läntinen tanssin aluekeskus