Kuva: Lasse Parkkila
10.03. klo 17.00

Location

Logomo, Teatro WWW →
Address

Liput

Vapaa pääsy

GRAND feat. Ilkka Arola

Ilmari Aitoaho – flyygeli ja efektit
Josu Mämmi – sampleri ja visuaalit
Ilkka Arola – trumpetti ja efektit

GRAND-yhtyeen musiikki ottaa vaikutteita jazzista, elektronisesta musiikista sekä neo-klassisesta musiikista usein saaden elokuvallisia piirteitä. Kokoonpanon konsertit ovat aina musiikillisia tutkimusmatkoja täynnä täysin improvisoituja osuuksia.

GRAND-duon keskiössä on flyygeli. Kaikki mitä kuullaan on soitettu, samplattu, loopattu tai sekvensoitu preparoitua flyygeliä äänilähteenä käyttäen, jolloin lopputulos on yhdistelmä akustisia ja elektronisia elementtejä. Tätä kutsutaan digitaaliseksi preparoinniksi, ja kaikki tapahtuu aina livenä ja hetkessä. Äänimaailmaa täydentää musiikin mukana muuttuva visuaalinen toteutus.

Trumpetisti Ilkka Arola yhdistää musiikissaan mustan rytmimusiikin ja Lähi-Idän sävelkieltä. Vaikutteet ovat muovanneet Arolan ilmaisusta hyvin omaleimaista pohjoismaisessa musiikkikentässä – hän soittaa harvinaista neliventtiilistä Quartertone-trumpettia, jolla voi toteuttaa arabimusiikin mikrotonaalisia sävyjä. GRAND-duon vierailevana solistina Arola sukeltaa myös efektien maailmaan hakien trumpetistille ei-tavanomaisia rooleja bändissä.

Turkulaistaustaisen kolmikon seikkailu akustisen ja elektronisen maailman välillä täydentää Turku Jazz Festivalin tarjontaa modernilla ja ennakkoluulottomalla otteella nykypäivän audiovisuaalisesta taidemusiikista.