Kuva: Frank Schemmann
08.03. klo 20.45

Location

Teatro-sali, Logomo WWW →
Address Junakatu 9, Turku

Liput

Perjantailippu 42–48 € (kaksi konserttia klo 19–22)

Kenny Garrett and Sounds From The Ancestors (US)

Huippusaksofonisti Kenny Garrett tuo energisen yhtyeensä Turku Jazz Festivalin lavalle perjantaina! Kenny Garrett on monipuolinen muusikko, jonka merkittävä ura on vaikuttanut moniin jazzmuusikoihin usean vuosikymmenen ajan. Hänet tunnetaan yhteistyöstään mm. Miles Davisin, Art Blakeyn, Donald Byrdin, Freddie Hubbardin ja monien muiden jazzin kärkinimien kanssa.

Garrettin filosofinen asenne ohjaa hänen musiikkiaan, ja hän on omistautunut musiikin syvemmälle merkitykselle kuin pelkästään viihteelle. ”Uskon, että musiikki parantaa ihmisiä. Siksi soitan tätä musiikkia, koska tiedän sen parantavan minua”, sanoo Garrett hiljattaisessa haastattelussa. Garrettin musiikki on rehellistä, voimakasta ja inspiroivaa, ja hän pyrkii yhdistämään menneisyyden musiikillisen perinteen ja nykyhetken trendit luodakseen jotain uutta ja merkityksellistä.

Tuoreimmalla Sounds from the Ancestors -albumillaan (2021) Garrett osoittaa olevansa edelleen yksi modernin jazzin kirkkaimmista ja vaikutusvaltaisimmista elävistä mestareista. Garrettin monipuoliset sävellykset yhdistävät musiikillisia vaikutteita yli genrerajojen. Albumi tutkii länsiafrikkalaisen musiikin juuria ja yhdistää jazzia, gospelia, Motownia, hiphopia ja muita genrejä. Se kuvastaa musiikin juuria ja perintöä ja erityisesti Garrettin kotikaupunki Detroitin rikasta musiikkihistoriaa.

Sounds from the Ancestors kutsuu myös livenä kuulijan mukaan matkalle eri musiikillisten vaikutteiden läpi osoittaen kunniaa esi-isille sekä jazzin sankareille. Garrettin soitto ja sävellykset hehkuvat vahvaa ilmaisua ja innovaatiota sekä musiikillista mestaruutta.

Kenny Garrett – altto- ja tenorisaksofoni
Keith Brown – piano
Melvis Santa – laulu ja koskettimet
Corcoran Holt – kontrabasso
Rudy Bird – perkussiot
Ronald Bruner – rummut

Ennakkoliput: Lippu.fi

Yhden päivän lippu 42–48 €
Yhden päivän lippu + Jazzkot Bar Fredrikissä + bussikuljetus klo 22.30 Logomolta 57–63 €

Kahden päivän lippu 69–78 €
Kahden päivän lippu + Jazzkot Bar Fredrikissä + bussikuljetus klo 22.30 Logomolta 99–108 €

Turku Jazz Festival tukee Pidä Saaristo Siistinä ry:n arvokasta työtä, jolla edistetään rantojemme ja vesistöjemme roskattomuutta ja puhtautta. Anna oma panoksesi PSS:n työhön tekemällä lahjoitus festarilippujen oston yhteydessä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n rahankeräyslupa: RA/2020/327.