04.03. klo 23.00

Location

Teatro-sali, Logomo WWW →
Address Junakatu 9, Turku

Liput

Perjantailippu 35–49 € (neljä konserttia)

Nicholas Payton Trio (US)

Nicholas Payton – trumpetti ja Rhodes-piano
Joe Sanders – basso
Greg Hutchinson – rummut

Perjantain festarilavalle kansainvälistä tähtiloistoa tuo Grammy-palkittu yhdysvaltalaismuusikko Nicholas Payton energisen ja sähäkän trionsa kanssa. Trumpetistina, kosketinsoittajana, multi-instrumentalistina ja säveltäjänä tunnettu Payton nousi suuren yleisön tietoisuuteen 1990-luvulla osana akustisen mainstream-jazzin uuteen kukoistukseen nostanutta Young Lions -ilmiötä, jonka muihin edustajiin kuuluivat mm. Roy HargroveBranford Marsalis ja Joshua Redman.

New Orleansissa syntynyt Payton kasvoi musiikkiperheessä ja aloitti trumpetinsoiton neljän vuoden iässä. Kymmenvuotiaana hän teki jo töitä keikkailevana ammattimuusikkona puhallinorkestereissa. Aktiivinen ja monipuolinen muusikko on ehtinyt urallaan tehdä yhteistyötä niin räppäreiden kuin sinfoniaorkestereiden kanssa.

Payton tunnetaan myös aktiivisena keskustelijana ja provokatiivisenakin esseistinä, joka on pyrkinyt tietoisesti nostamaan afroamerikkalaisten musiikkityylien asemaa. Paytonin sielukkaassa musiikissa kuuluu vahvasti historian tuntemus ja kunnioitus. Hänen ilmaisustaan välittyy sisäistetyn tradition ja uuden etsinnän tasapaino.

Nicholas Payon Trio esiintyy Suomessa myös lauantaina 5.3. Savoy JAZZFest -tapahtumassa Helsingissä.