04.03. klo 23.00

Location

Teatro-sali, Logomo WWW →
Address Junakatu 9, Turku

Liput

Perjantailippu 35–49 € (neljä konserttia)

Nils Petter Molvær Group (NO)

Nicholas Payton on joutunut peruuttamaan Euroopan-kiertueensa matkustusongelman vuoksi! Paytonin trion tilalla esiintyy norjalaistrumpetisti Nils Petter Molværin kvartetti.

Nils Petter Molvær – trumpetti
Johan Lindstrøm – kitara
Jo Berger Myhre – basso
Erland Dahlen – rummut

Monipuolinen trumpetisti ja säveltäjä Nils Petter Molvær on tullut tunnetuksi popin, rockin ja funkin saralla sekä erityisesti elektroakustisen jazzin mestarina. Turussa hän esiintyy Stitches-levyä varten luodun kokoonpanonsa kanssa, johon kuuluvat Molværin lisäksi rumpali Erland Dahlen, basisti Jo Berger Myhre ja kitaristi Johan Lindstrøm. Stitches-levy äänitettiin koronalockdownin aikana, ja sen musiikissa Molværin koskettava trumpetismi kohtaa dynaamiset elektroniset äänimaisemat.

Molværilla on taito löytää ympärilleen juuri oikeat muusikot täydentämään visiotaan, jossa improvisaatio sekoittuu saumattomasti sävellettyyn materiaaliin. Yhtyeen keskinäinen luottamus välittyy vahvana, ja kokoonpanon jokaisella jäsenellä on tilaa toteuttaa taiteellista vapauttaan. Lopputuloksena syntyy niin runollista kauneutta kuin dramaattisia voimasoittoa – musiikkia joka luo toivoa kaaoksen keskellä.

Konsertti on osa Pohjoismaisen kulttuurirahaston Puls-hanketta.

 

 

Nils Petter Molvær Group esiintyy Suomessa myös lauantaina 5.3. Savoy JAZZFest -tapahtumassa Helsingissä.