06.03. klo 22.00

Location

Logomo, Teatro-sali
Address Köydenpunojankatu 14, Turku

Liput

32-47 € (3 bändiä klo 19-24) LOPPUUNMYYTY

Richard Bona with Alfredo Rodriguez & Pedrito Martinez (CM/CU)

Richard Bona – basso, laulu
Alfredo Rodriguez – piano
Pedrito Martinez – lyömäsoittimet

Lumoavat maailmanmusiikin sävyt tulvivat perjantain loppuillassa, kun kamerunilaislähtöinen basistivirtuoosi Richard Bona nousee Logomon lavalle seuranaan kuubalaiset huippumuusikot Alfredo Rodriguez ja Pedrito Martinez!

Länsi-Afrikan Kamerunissa varttunut ja sittemmin newyorkilaistunut Richard Bona on varsinainen multi-instrumentalisti, mutta hänet tunnetaan yhtenä maailman parhaista basisteista. Karismaattinen lauluntekijä yhdistelee kamerunilaisia juuriaan jazziin ja fuusioon, ja lopputuloksena saadaan kuulla omaperäisiä bassosooloja, tarttuvia melodioita ja tyylikkäitä afrikkalaisrytmejä.

Richard Bona tutustui kuubalaispianisti Alfredo Rodrigueziin mentorinsa, tuottaja Quincy Jonesin esiteltyä heidät toisilleen Montreux Jazz -festivaaleilla Sveitsissä joitakin vuosia sitten. Rodriguezin klassinen koulutustausta sävyttää miehen soittoa yhtä paljon kuin afro-kuubalainen musiikkiperinne, ja tähän yhdistelmään tykästyi myös Bona. Miehet löysivät nopeasti yhteisen sävelen inspiroituen toistensa musiikillisista juurista. Yhdessä lyömäsoittaja Pedrito Martinezin kanssa mestarimuusikot muodostavat dynaamisen kokoonpanon, joka tarjoilee festivaaliyleisölle annoksen positiivista energiaa ja sielukkaita sävelmiä.