Kuva: Severi Uusitalo
06.03. klo 19.00

Location

Sibelius-museo WWW →
Address Piispankatu 17, Turku

Liput

15–22 €

Selma Savolainen Horror Vacui

Ennakkoluulottomasta musiikintekijyydestään ja vaikuttavasta äänenkäytöstään tunnettu Selma Savolainen esittelee Horror Vacui -yhtyeensä Turku Jazz Festivalin keskiviikkoillassa!

Lauluyhtye Signestäkin tuttua Selma Savolaista on ylistetty laulajana, joka on nostanut suomalaisen vokaalijazzin uudelle tasolle. Savolaisen englanninkielisissä kappaleissa kuuluu modernin jazzin lisäksi vaikutteita vaihtoehtoisesta singer-songwriter -tyylistä. Mm. Pori Jazzin Rising Talent -tunnustuksella palkittu artisti käyttää ääntään tasavertaisena instrumenttina muiden joukossa. Hänen sävellyksissään jokaiselle soittajalle ja instrumentille on oma paikkansa ja tähtihetkensä.

Nykyjazzin kiinnostavimpia albumeita julkaiseva brittiläinen Whirlwind Recordings julkaisi Savolaisen Horror Vacui -nimeä kantavan esikoislevyn toukokuussa 2023. Savolainen on säveltänyt ja sovittanut musiikin varta vasten nuoren polven huipuista koostuvan sekstettinsä muusikoille. Yhtyeen nimeen viitaten laulusarja käsittelee tyhjyyden kammoa, luopumista ja yllättäviä löytöjä.

”Elämä on täynnä pelon hetkiä, mutta pelon rinnalla läikehtii myös intoa, uteliaisuutta ja leikkiä”, Selma Savolainen avaa musiikkinsa teemoja.

Selma Savolainen – laulu
Toomas Keski-Säntti – piano
Eero Tikkanen – kontrabasso
Okko Saastamoinen – rummut
Tomi Nikku – trumpetti
Max Zenger – klarinetit

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 22 €
Eläkeläiset 20 €
Opiskelijat ja lapset (7-17 v.) 15 €
Ryhmälippu (yli 10 hlöä) 19 €

Lipunmyynti myös Sibelius-museon ovella klo 18.30 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Turku Jazz Festival tukee Pidä Saaristo Siistinä ry:n arvokasta työtä, jolla edistetään rantojemme ja vesistöjemme roskattomuutta ja puhtautta. Anna oma panoksesi PSS:n työhön tekemällä lahjoitus Tiketissä festarilippujen oston yhteydessä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n rahankeräyslupa: RA/2020/327.