21.08. klo 17.30

Location

Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha WWW →
Address Eerikinkatu 18

Liput

Päivälippu: 32,5 / 27,5 / 29€ S-Etu (+palvelumaksu 2,5 €)

Turku Jazz Orchestra & Teemu Viinikainen: Tarantino!

Vellu Halkosalmi – kapellimestari ja sovitukset
Teemu Viinikainen – kitara

Säveltäjä-sovittaja Vellu Halkosalmi on räätälöinyt ohjaaja Quentin Tarantinon elokuvista konserttikokonaisuuden big bandille ja kitaravirtuoosi Teemu Viinikaiselle. Tarantinon elokuvien visuaalinen maailma, kerronnalliset ratkaisut sekä elokuvien ääniraidat vilisevät viittauksia menneeseen. Ohjaaja ei käytä elokuvia varten tehtyjä sävellyksiä tai valjasta elokuviaan tuoreiden hittien markkinointiin, vaan niissä kuullaan runsaasti 1900-luvun jälkipuoliskon yhdysvaltalaista populaarimusiikkia.

Halkosalmi tuo kokonaisuudessa esiin sekä Tarantinon että Viinikaisen vahvuudet ja myös Viinikaisen omat suvereenit tulkintatavat. Sovituksissa on tasavahvasti edustettuna kolme Tarantinon elokuvissakin esiin tulevaa päälinjaa, joita kaikkia yhdistää 1960-luku: instrumentaali-surf, soul ja säveltäjä Ennio Morricone.

Turku Jazz Orchestra on keväällä 2012 perustettu 17 soittajasta koostuva big band, jossa vaikuttaa lähes 30 Turun seudulla toimivaa ammattimuusikkoa. Orkesterin taiteellisena johtajana ja kapellimestarina toimii Vellu Halkosalmi. Orkesteri on saavuttanut nopeasti ammattimaisen taiteellisen tason, ja esiintynyt haastavilla ohjelmistoilla lukuisten kotimaisten huippumuusikoiden, kuten Iiro Rantalan ja Jukka Perkon, Severi Pyysalon ja Aili Ikosen kanssa.

Sunnuntaina Aura Stagella esiintyy myös Kasperi Sarikoski & Nuance. Konsertin jälkeen ilta jatkuu Turku Jazz Festivalin päättävällä Final Jam Sessionilla.