Turku Jazz Festivalin ohjelmassa parasta kotimaista jazzia

26.5.2016 Uutiset

Turku Jazz Festivalin vuoden 2016 ohjelma on julkaistu kokonaisuudessaan. Elokuinen tapahtuma kerää kotimaisen jazzin ajankohtaiset huippuartistit viettämään pitkää viikonloppua kesäisessä Turussa. Suomen toiseksi vanhin jazzfestivaali järjestetään nyt ensimmäistä kertaa osana Jazz City Turku -kokonaisuuden yhteistyötä, ja kolmikannan kaikki osapuolet, Turku Jazz Festival, Flame Jazz ja Turku Jazz Orchestra, tuovat festivaalin ohjelmaan oman panoksensa.

Tutustu artisteihin ja osta liput täältä!


Dandy, kuva Olli Sulin copy

Dandy Gravy ´n´ Funks (kuva: Olli Sulin)

Festivaali käynnistyy Turun Taiteiden yönä torstaina 18.8., kun jazz vyöryy keskustan ravintoloihin ilmaiskonserttien ja jamien muodossa. Monipuolista rytmimusiikkia on tarjolla Panimoravintola Koulun pihalla, Tiirikkalassa ja Börsin puistossa. Taiteiden Yön turkulaispainotteista ohjelmistoa ovat mukana toteuttamassa myös Turun konservatorio ja Harlem Jazz Club.


 

Dalindéo. Kuva: Miikka Pirinen

Dalindéo (kuva: Miikka Pirinen)

Turku Jazz Festival tarjoaa viikonlopun aikana parasta kotimaista jazzia Aura Stagella, kesäisen Panimoravintola Koulun pihalla. Perjantaina juhlitaan 50-vuotiasta Suomen Jazzliittoa Yrjö-palkittujen muusikoiden muodostaman nimekkään juhlaorkesterin konsertilla. Jazzliiton juhliin liittyy lisäksi Yrjö-palkintoteoksista koottu näyttely, joka on esillä Koulun Historian luokassa koko festivaalin ajan. Perjantain musiikkitarjonnan pihalla aloittaa Turku Jazzin vuoden 2016 artistiksi valittu saksofonisti Jusu Heinonen yhtyeineen. Illan viimeisenä lavalle nousee kulttiyhtye Dalindéo tuoreen Slavic Souls -albumin materiaalin rytmeissä.


 

Nina Mya (kuva: Petra Tiihonen)

Nina Mya (kuva: Petra Tiihonen)

Festivaalin lauantai Koulun pihalla on uuden kotimaisen jazzin juhlaa. Suomijazzin kestosuosikki Jukka Perko tulkitsee unohtumattomia klassikoita tuoreen yhtyeensä Hurmio 2.0 kanssa. Kotimaisen jazzlaulun nouseva tähti Nina Mya julkaisee kesällä kolmannen albuminsa Closure, ja uutta materiaalia kuullaan festivaaleilla ensimmäisten joukossa. Lauantai-illan aloittaa kansainvälisessä nosteessa oleva energinen turkulaiskokoonpano Aura Flow.


 

teemu-viinikainen_full-93 copy

Teemu Viinikainen (kuva: Antti Kokkola)

Päätöspäivänä sunnuntaina Aura Stagelle nousee hurjaan vauhtiin kiihdyttänyt Turku Jazz Orchestra solisteineen. Kapellimestari Vellu Halkosalmi on räätälöinyt ohjaaja Quentin Tarantinon elokuvista konserttikokonaisuuden big bandille ja kitaravirtuoosi Teemu Viinikaiselle. Ennen Tarantino!-konserttia Koulun pihalla esiintyy nuoren sukupolven pasunistien ykkösnimi Kasperi Sarikoski yhtyeensä Nuance kanssa. Turku Jazz Festival 2016 päätetään tietenkin jameihin, tällä kertaa Aura Stagella, Panimoravintola Koulun herkullisten antimien äärellä.


 

Eero Koivistoinen (kuva: Teemu Mattson)

Eero Koivistoinen (kuva: Teemu Mattson)

Uutuutena Aura Stagen konserttien jälkeen jazzkansalle on tarjolla tunnelmallisia Turku Jazz in Flames -jatkoklubeja, joissa suomijazzin legendat kohtaavat nuoria nousevia artisteja. Torstaina illan aloittaa Turun konservatorion opiskelijoiden workshop Teemu Viinikaisen johdolla, perjantai-iltana Tiirikkalan jatkoille saapuu pianisti Olli Ahvenlahti palkitun Bowman Trion solistina, ja lauantaina urkutrio Buba Wii Aan kanssa lavalle nousee 70-vuotisjuhliaan viettävä saksofonistilegenda Eero Koivistoinen. Jatkoklubit päättyvät kaikkina iltoina jameihin, joissa festivaalin muusikot ja yleisö kohtaavat improvisoinnin merkeissä.

Ennakkoliput ovat myynnissä Ticketmaster Suomen kautta. Myynnissä on myös kahden-kolmen päivän lippuja.


Turku Jazz Festival 2016

TORSTAI 18.8.

Vapaa pääsy koko illan

Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha

Klo 17.00 Puolustusvoimien varusmiessoittokunnan viihdeorkesteri
Klo 19.30 Dandy Gravy ´n´ Funks

Börsin puisto
Klo 18.00 Joana & Bossakopla
Klo 19.00 Harlem Jazz Clubin jamit

Tiirikkala
Klo 22.00 Turku Jazz in Flames: Turun konservatorion workshop & Teemu Viinikainen
Klo 23.30 Jam Session

PERJANTAI 19.8.

Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha

Klo 17.00 Turku Jazzin vuoden artisti 2016: Jusu Heinonen Gyl5
Klo 19.00 Jazzliiton juhlaorkesteri
Klo 20.30 Dalindéo

Tiirikkala

Klo 22.00 Turku Jazz in Flames 2016: Olli Ahvenlahti & Bowman Trio
Klo 23.30 Jam Session

LAUANTAI 20.8.

Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha

Klo 14.00 Kuiper Trio, vapaa pääsy
Klo 17.00 Aura Flow
Klo 18.30 Nina Mya
Klo 20.30 Jukka Perko Hurmio 2.0

Tiirikkala

Klo 22.00 Turku Jazz in Flames 2016: Eero Koivistoinen & Buba Wii Aa
Klo 23.30 Jam Session

SUNNUNTAI 21.8.

Aura Stage, Panimoravintola Koulun piha

Klo 16.00 Kasperi Sarikoski & Nuance
Klo 17.30 Turku Jazz Orchestra & Teemu Viinikainen: Tarantino!
Klo 19.00 Final Jam Session