Eero Koivistoinen (kuva: Teemu Mattson)

Mestarit ja kisällit kohtaavat Turku Jazz in Flames -jatkoklubeilla

11.8.2016 Uutiset

Turku Jazz Festival ja Flame Jazz tarjoavat yhteistyössä tunnelmallisia jatkoklubeja, joissa suomijazzin kokeneet mestarit kohtaavat nuoria nousevia artisteja.

Turku Jazz Festivalin uudet jatkoklubit käynnistyvät Taiteiden yönä Teemu Viinikaisen ja Turun konservatorion opiskelijoiden workshopin esiintymisellä. Kotimaisten jazzkitaristien ykkösnimi Viinikainen pitää opiskelijoille viikon mittaisen intensiivikurssin, jonka hedelmiä poimitaan torstaina Tiirikkalassa.

Perjantai-iltana jatkoille saapuu pianisti Olli Ahvenlahti palkitun Bowman Trion solistina. Ahvenlahti tunnetaan pitkän linjan monipuolisena muusikkona, jonka juuret ovat vahvasti jazzissa. Erityisesti 1970-luvun menestysalbumit Bandstand ja The Poet ovat jättäneet vahvan puumerkkinsä kotimaisen jazzin historiaan. Tiirikkalan jatkoklubilla Ahvenlahti kohtaa nälkäisistä nuorista suomijazzareista koostuvan Bowman Trion. Kuulasta West Coast -jazzia soittava yhtye kertoo musiikin voimin ruotsalaisen 1950-luvulla Amerikan länsirannikolle muuttaneen seikkailija Johan Bowmanin tarinaa. Bowman Trio palkittiin vuonna 2015 We Jazz Rising Star -tittelillä.

Lauantaina Tiirikkalan lavalle nousee kaikkien aikojen ensimmäisen Yrjö-palkinnon vuonna 1967 saanut saksofonisti Eero Koivistoinen. 70 vuotta tammikuussa täyttänyt suomijazzin suuruus saa seurakseen kansainvälisessä nosteessa porskuttavan urkutrion Buba Wii Aa. 2010-luvun jazzin nälkäiset nuoret ja jazzin historian laajalla skaalalla kokenut Koivistoinen tarjoavat upean elämyksen tunnelmallisella iltaklubilla.

Turku Jazz in Flames -jatkoklubit päättyvät kaikkina iltoina jameihin, joissa festivaalin muusikot ja yleisö kohtaavat improvisoinnin merkeissä.

Osta liput Ticketmasterista!