Selma Savolainen Horror Vacui ihastutti Sibelius-museossa. Kuva: Ilkka Arola

Turku Jazz Festival ylitti odotukset!

30.3.2024 Uutiset

Tänä vuonna kymmenpäiväiseksi laajentunut Turku Jazz Festival ylitti järjestäjien odotukset ja keräsi maaliskuun alussa yli 2700 kävijää! Festivaalikonserttien täyttöaste nousi lähes 90 prosenttiin, ja kuusi esitystä soi täydelle salille.

Festivaalin kävijäkyselyyn on 29.3. mennessä kertynyt satakunta vastausta, joiden perusteella voidaan todeta, että kolmasosa kävijöistä oli ensikertalaisia ja kolmasosa vastaavasti Turku Jazz Festivalin uskollisia konkareita, joille osallistumisia on kertynyt jo yli kymmenenä vuonna. Kyselyyn vastanneiden ikähaarukka liikkuu alle 20-vuotiaista lähes 90-vuotiaisiin.

Turku Jazz Festivalin kävijöistä 81% osallistui tapahtumaan ensisijaisesti kiinnostavien esiintyjien vuoksi, ja 94% kävijäkyselyyn vastanneista oli melko tyytyväinen tai erittäin tyytyväinen tämän vuoden ohjelmaan. Avoimissa palautteissa toivottiin lisää kansainvälisiä tähtiä, ja tämän vuoden esiintyjistä positiivisimmaksi yllätykseksi kohosi puolalaisbasisti Kinga Głyk, jota kehuttiin vastauksissa vuolaasti.

Ensi keväänä Turku Jazz Festival palaa näillä näkymin takaisin viiden päivän mittaan. Tapahtuman seuraava ajankohta on 5.–9.3.2025.

Kävijäkysely on auki vielä 31.3.2024 asti. Osallistumalla voit voittaa lippuja loppukevään jazzkeikoille Turussa. Osallistu TÄSTÄ.