07.03. klo 20.30

Location

Utopia WWW →
Address Humalistokatu 8 a (sisäpiha), Turku

Liput

20–29 € (kaksi konserttia klo 19–22) LOPPUUNMYYTY

Lassy – Eskola: Nordic Stew

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy (s. 1974) ja trumpetisti Jukka Eskola (s. 1978) yhdistävät voimansa uudella, helmikuussa 2024 ilmestyvällä, Nordic Stew -albumilla ja live-projektilla. Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Merkittävin heidän yhteinen kokoonpanonsa oli The Five Corners Quintet, kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye ja uuden suomalaisen 2000-luvun jazzsukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Miesten ensimmäinen yhteisprojekti on kuitenkin antanut odottaa oikeaa hetkeä. Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi ”Nordic Stew”, sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania-laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet musiikin takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa. Levynjulkaisukiertueelle Lassy ja Eskola tuovat pitkän linjan huippumuusikoita New Orleansin monipuolisesta jazzskenestä.

Timo Lassy – tenorisaksofoni
Jukka Eskola – trumpetti
David Torkanowsky – piano
Roland Guerin – basso
Jason Marsalis – rummut
Miika Jämsä – tuuba

Ennakkoliput: Tiketti
Peruslippu 29 €
Eläkeläiset 27 €
Opiskelijat 20 €
Ryhmälippu (yli 10 hlöä) 26 €

TAPAHTUMA ON LOPPUUNMYYTY!

Samalla lipulla kuulet myös Punomon konsertin klo 19!

Huomioithan, että Utopiassa on pääasiassa seisomakatsomo ja sisäänkäynti ei ole esteetön.

Ikäraja 18 vuotta.

Lipunmyynti myös Utopian ovella klo 18 alkaen, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Turku Jazz Festival tukee Pidä Saaristo Siistinä ry:n arvokasta työtä, jolla edistetään rantojemme ja vesistöjemme roskattomuutta ja puhtautta. Anna oma panoksesi PSS:n työhön tekemällä lahjoitus Tiketissä festarilippujen oston yhteydessä. Pidä Saaristo Siistinä ry:n rahankeräyslupa: RA/2020/327.