01.03. klo 19.00

Location

Turun kaupunginteatteri, Pieni näyttämö WWW →
Address Itäinen Rantakatu 14, Turku

Liput

18–39 €

Silentopia – Miten metsä vastaa?

Turku Jazz Festivalin avajaisviikonloppuna tanssiteatteri Sivuun Ensemble kutsuu yleisön ritualistiseen luontokappeliin käsittelemään ympäristökriisiin liittyviä tunteita. Muusikot, tanssijat ja tutkijat kuljettavat katsojan aikakautemme kivusta ja pelosta kohti toivoa ja luottamusta.

Palkitun koreografi Ninni Perkon vimmainen, herkkä, pyhä siirtymäriitti visualisoi uusia mahdollisuuksia ja maailmoja rakentaen siltoja tulevaisuuteen. Maan suurenmoisilta yhteiskuntaeläjiltä, muurahaisilta, saadaan teokseen toista näkökulmaa.

Silentopian musiikki on sävelletty yhdessä Jarmo Saaren, Anni Elifin ja Pauli Lyytisen kesken. Yhtyeen genrejakauma kulkee kamarimusiikista freejazzin kautta elektroakustiseen ja sakraaliin. Teoksen äänisuunnittelija Paavo Malmberg on yhtyeen neljäs jäsen. Muusikot edustavat Silentopiassa muurahaisia, muurahaiskuningattarenaan Anni Elif Egecioglu.

Silentopia tarkastelee tanssin, livemusiikin ja tieteen keinoin ihmisen toiminnan merkitystä planeettamme hyvinvoinnille. Teos on valmistettu yhteistyössä poikkitieteellisen tutkijatiimin kanssa. Tutkijoiden kirjoittamat toivoa valavat tiedeblogit ovat luettavissa Silentopian verkkosivuilta www.silentopia.fi.

Silentopia on osa Tanssiteatteri Sivuun Ensemblen teossarjaa, jossa käsitellään ihmisen ja ympäristön välistä suhdetta. Jatkot (2017) tarkasteli aihetta kyltymättömyyden näkökulmasta ja Veden tuntu (2024) käsittelee ihmisruumiin ja meren välistä yhteyttä paikkasidonnaisesti.

Sivuun Ensemble: www.sivuun.net

Ohjaus, koreografia: Ninni Perko
Tanssi: Jukka Tarvainen, Kaisa Niemi, Katri Soini, Tiia Hämäläinen
Musiikki: Anni Elif Egecioglu, Jarmo Saari, Pauli Lyytinen
Tutkijat: Unni Pulliainen, Jaakko Kaartinen
Dramaturginen tuki: Anna Krogerus
Äänisuunnittelu: Paavo Malmberg
Lavastus- ja pukusuunnittelu: Alisha Davidow
Valosuunnittelu: Ainu Palmu

Turun esitysten tuotanto: Sivuun Ensemble ry, Turun Kaupunginteatteri, Turku Jazz Festival, Läntinen tanssin aluekeskus

Esityksen kesto on n. 2 tuntia sisältäen väliajan.

Liput 18–39 €
1. lohko 39 / 37 / 23 €
2. lohko 34 / 32 / 18 €

Huom! Early Bird -liput lunastettavissa hintaan 34 € /kpl 15.10. asti.