Miriam Aïda

Kaksi huippulaulajaa Turku Jazz Festivalin lavalle!

30.4.2017 Uutiset

Elokuinen Turku Jazz Festival on kiinnittänyt esiintyjikseen huippusopraano Mari Palon sekä brasilialaiseen musiikkiin erikoistuneen ruotsalaistähti Miriam Aïdan. Turku Jazz Festivalin perjantaita vietetään Suomi 100 -teemalla suomalaisten säveltäjien musiikkia kunnioittaen, ja lauantai-iltana Panimoravintola Koulun lavalle saadaan kansainvälisiä tähtiä.

Turku Jazz Festival juhlistaa Suomen satavuotista itsenäisyyttä perjantaina 18.8. suomalaisen musiikin illalla. Panimoravintola Koulun ulkolavalla kuullaan pianisti Aki Rissasen ja sopraano Mari Palon tähdittämä konsertti, jossa säveltäjä Leevi Madetojan ja runoilija L. Onervan tunnelmallinen laulusarja Syksy taipuu tuoreeksi sovitukseksi klassiselle laulajalle ja jazztriolle. Yhtyeen käsissä klassinen musiikki, jazz ja kotimainen runous kohtaavat ennakkoluulottomalla tavalla. Laulujen melodiat pysyvät tunnistettavassa alkuperäisessä asussaan, ja jazztrio luo suomalaiskansallisten jylhien sävyjen ympärille jazzillisia värejä ja spontaania improvisaatiota – välillä myötäillen ja välillä kontrastoiden laulajaa. Sininen syksy -nimeä kantava projekti vie kuulijan kahden merkittävän suomalaistaiteilijan teoksen syvyyksiin modernein tyylikeinoin tulkittuna.

Turku Jazz Festivalin lauantaina 19.8. kuullaan kansainvälisiä sävyjä. Ruotsalaislaulaja Miriam Aïda on erikoistunut afro-brasilialaiseen ilmaisuun, rytmiikkaan ja portugalinkielisiin teksteihin. Aïdan yhtye Quatro Janelas on viehättävä ja lämminhenkinen kulttuurien yhteensulautuma täynnä maagisia lyömäsoitinrytmejä, jazzia, soulia ja sambaa ripauksella ruotsalaisia vaikutteita. Aïda on yksi Ruotsin suosituimmista jazzlaulajista, ja hänet on palkittu mm. vuoden artistina Ruotsin maailmanmusiikkigaalassa vuonna 2012.

Turku Jazz Festivalin koko ohjelma julkaistaan 13.5. Ennakkoliput myy Tiketti.

Mari Palo ja Aki Rissanen. Kuva: Chris Tomas Konieczny

Mari Palo ja Aki Rissanen.
Kuva: Chris Tomas Konieczny