Turku Jazz Festival palaa maaliskuulle!

14.10.2017 Uutiset

Suomen toiseksi vanhin jazztapahtuma Turku Jazz Festival palaa neljän vuoden kesävierailun jälkeen perinteiselle paikalleen maaliskuun alkuun. Severi Pyysalon 50-vuotisjuhlia viettävän festivaalin päätapahtumapaikkana toimii Logomon uudistettu teatteritila. Teatro-salin lavalle nousee myös odotettu Verneri Pohjola.

Vuoden 2018 Turku Jazz Festival järjestetään 8.-11. maaliskuuta. Tapahtuma käynnistyy torstai-iltana avajaiskonsertilla Åbo Svenska Teaterin suurella näyttämöllä ja jatkuu viikonloppuna Logomon uudistetuissa tiloissa. Teatro-salin ympärille rakennetussa konseptissa hyödynnetään luovasti useita esiintymislavoja. Myös ilmaiskonsertteja järjestetään Turun keskustassa.

Vibrafonisti Severi Pyysalon 50-vuotissyntymäpäiviä juhlitaan Logomossa kahdessa eri konsertissa. Pyysalon vieraaksi saapuu joukko nimekkäitä artisteja jo 35 vuotta jatkuneen uran varrelta.

Paluu maaliskuulle tukee Turun kaupungin tavoitetta toimia ympärivuotisesti laadukkaana tapahtumakaupunkina. Lisäksi festivaalin järjestäjät haluavat välttää päällekkäistä tarjontaa kaupungissa. Maaliskuu ajoittuu myös valtakunnallisten jazztapahtumien kalenterissa sopivaan kohtaan Helsingin We Jazzin, Ylläs Jazz Bluesin ja Espoon April Jazzin väliin.

”Turku Jazz Festivalin paluu juurilleen maaliskuulle on samalla perinteikkään tapahtuman uudistumisen hetki. Suunnitelmana on rakentaa Logomoon musiikinystävien jazztaivas, jossa voi vaellella tilasta toiseen musiikin lumoamana. Onnistuimme saamaan upeat artistit renessanssin kokevalle festivaalille, joten luvassa on tyrmäävä kokemus varmasti meille kaikille”, kertoo Turku Jazz ry:n puheenjohtaja Jussi Fredriksson.

Tämän vuoden festivaali oli haasteellinen Turun keskustan järkyttävästä puukotustapauksesta johtuneiden ohjelmaperuutusten vuoksi. Peruutettujen konserttien artistit Verneri Pohjola Group: Pekka sekä Aki Rissasen ja Mari Palon tähdittämä Sininen syksy kiinnitettiin ensimmäisinä kevään 2018 festivaalille yleisön ja koko tuotantoryhmän toiveesta. Kaisa’s Machine saadaan Turkuun huhtikuussa Flame Jazzin puitteissa.

Turku Jazz Festivalin liput tulevat myyntiin marraskuussa ja koko ohjelma julkaistaan Jazz City Turku -syyskauden päättävässä Turku Jazz Orchestran ja Yonan konsertissa 16. joulukuuta.