Kuva: Jori Huhtala

Timo Lassyn ja Jukka Eskolan uusi yhtye sekä Turun oma Punomo tähdittävät festarin torstai-iltaa!

17.11.2023 Uutiset

Turku Jazz Festivalin torstai-iltaa 7.3.2024 vietetään kahden sielukkaan yhtyeen johdolla Humalistonkadun Utopia-klubilla. Yleisöä hemmotellaan Timo Lassyn ja Jukka Eskolan uuden Nordic Stew -huippuyhtyeen levynjulkaisukonsertilla sekä Punomon suomenkielisellä soulilla.

Sukupolvensa merkittävimpiin muusikoihin lukeutuvat saksofonisti Timo Lassy ja trumpetisti Jukka Eskola yhdistävät voimansa uudella, helmikuussa 2024 ilmestyvällä, Nordic Stew -albumilla ja live-projektilla. Lassy ja Eskola ovat tehneet yhteistyötä 1990-luvulta asti. Merkittävin heidän yhteinen kokoonpanonsa oli The Five Corners Quintet, kansainvälisesti menestynein kotimainen jazz-yhtye ja uuden suomalaisen 2000-luvun jazzsukupolven suunnannäyttäjä. Sittemmin kumpikin heistä on luonut omaa soolouraansa ja julkaissut useita omia albumeita.

Vuonna 2022 ystävykset pääsivät viimein toteuttamaan pitkäaikaisen haaveensa ja matkustivat New Orleansiin äänittämään albumillisen omaa musiikkiaan paikallisten huippumuusikoiden kanssa. Syntyi ”Nordic Stew”, sekoitus Lassyn ja Eskolan musiikillisia kokemuksia yhdistettynä suureen rakkauteen jazzin synnyinkaupunkia kohtaan.

Yhtenä inspiraationa albumin tekemiseen liittyy myös tarina Andania-laivasta, jonka mukanaan tuomien amerikansuomalaisten muusikoiden välittämänä jazzmusiikki rantautui Suomeen 1920-luvulla. Nyt 100 vuotta myöhemmin Lassy ja Eskola ovat vieneet musiikin takaisin syntysijoilleen ja päivittäneet siitä oman versionsa. Levynjulkaisukiertueelle Lassy ja Eskola tuovat pitkän linjan huippumuusikoita New Orleansin monipuolisesta jazzskenestä.

Turun oma soulpumppu Punomo on töräys elämänmyönteistä energiaa musiikin muodossa. Yhtyeen nerokkaassa vintage soul -soundissa afroamerikkalaisen soulmusiikin perinteitä kunnioittava estetiikka on punottu luontevalla tavalla yhteen suomenkielisten lyriikoiden kanssa.

Punomon vahva musiikki alleviivaa ikiaikaista totuutta siitä, miten ajatonta soulmusiikki on. Punomo on vahvasti inspiroitunut 1960- ja 70-luvun rytmimusiikista sekä tämän päivän soul-revival -liikkeestä.

Punomon musiikki on valmistettu pieteetillä Suomen Turussa. Yhtyeen alkuvuodesta 2022 julkaistu debyyttialbumi Punomo on kerännyt suitsutusta ja erinomaisia arvioita niin kotimaassa kuin ulkomaillakin. Livenä Punomo esiintyy vaikuttavalla 8 muusikon kokoonpanolla. Kokonaisuus huokuu musiikin parantavaa voimaa ja toiveikkuutta!

Ennakkoliput myy Tiketti.

Turku Jazz Festivalia vietetään 1.-10.3.2024 Turun keskustan konserttipaikoilla ja ravintoloissa. Koko festivaaliohjelma ja vuoden artisti julkistetaan 15. joulukuuta.

Punomo avaa Utopian keikkaillan. Kuva: Jan Trygg