Turku Jazz Festival palkitsee varsinaissuomalaisia muusikoita!

23.2.2024 Uutiset

Perjantain festaripäivä 8. maaliskuuta alkaa juhlahumulla Logomon Teatro-salissa! Turku Jazz Festival lanseeraa kaksi uutta palkintokategoriaa: elämäntyöpalkinto ja nuoren jazzlahjakkuuden palkinto. Perinteisen vuoden artistin palkinnon pokkaa Ville Vannemaa.

Turku Jazz Festival palkitsee vuosittain Varsinais-Suomen jazzkentällä ansioituneen muusikon vuoden artistin tittelillä. Turku Jazz Festivalin vuoden artisti 2024 on musiikin monitaituri Ville Vannemaa, jonka juhlakonsertti yhdessä Turku Jazz Orchestran kanssa kuullaan Logomon Teatro-salissa perjantaina 8.3. heti palkintotilaisuuden jälkeen.

Tänä vuonna Turku Jazz Festival myöntää lisäksi uuden elämäntyöpalkinnon Varsinais-Suomen jazzkentällä merkittävän uran tehneelle konkarille sekä uuden tunnustuspalkinnon varsinaissuomalaiselle nuorelle jazzlahjakkuudelle!

– Idea elämäntyöpalkinnosta lähti ”yleisön pyynnöstä”. Olemme saaneet useilta musiikkitoimijoilta toiveen erään, turkulaiselle jazzhistorialle merkittävän panoksensa antaneen, henkilön palkitsemisesta, ja niinpä syntyi ajatus uudesta palkintokategoriasta. Idea nuoren nousevan tähden palkitsemisesta tuntui luontevalta konkaripalkinnon rinnalla. Uudet palkinnot eivät tule olemaan vuosittaisia, vaan ne myönnetään sopivan henkilön osuessa kohdalle, kertoo Turku Jazz Festivalin tuottaja Sanna Vartiainen.

Uusien palkittavien nimet paljastuvat yleisölle vasta palkintotilaisuudessa. Kaikki palkinnon saajat valitsee Jazz City Turku ry:n hallitus.

Diplomit jaetaan Logomon Teatro-salissa perjantaina 8.3.2024 klo 18.45. Palkintotilaisuuteen voi osallistua perjantain festarilipulla.